Освідчення в коханні, гендер-паті, курйози на перекладині та "батя в хаті": найцікавіші моменти Олімпіади 2024

12 серпня, 07:00

Літні Олімпійські ігри 2024 добігли свого кінця. Найтитулованішою збірною стала команда США. А от українські спортсмени з 12-ма медалями завоювали 22 місце.

Цьогорічні змагання запам’яталися багатьма цікавими моментами. Так, американський плавець дізнався стать майбутньої дитини під час нагородження. А стрілець із Туреччини здивував усіх своєю невимушеністю і спокоєм.

Про усі найяскравіші історії Олімпіади розповість ТаблоID.

Олімпійське гендер-паті

Американський плавець Раян Мерфі здобув "бронзу" на Олімпіаді 2024, пропливши дистанцію 100 метрів на спині. Але це змагання запам’ятається йому надзвичайною новиною. Жінка спортсмена в оригінальний спосіб вирішила повідомити чоловіку стать їхньої майбутньої дитини.


"Раяне, це дівчинка", - тримала вона плакат на трибунах.

Троє на доріжці

Фехтувальниця з Єгипту, яка виступала в особистій першості, Нада Хафез шокувала своїх прихильників неймовірною новиною. Після змагання, які вона завершила в 1/8 фіналу, спортсменка зізналася, що виступала на 7 місяці вагітності.

"Ви бачили двох спортсменів. Але насправді їх було троє: я, мій суперник та моя крихітка, яка готується прийти у цей світ", - написала вона.

Фехтувальниця Нада Хавез, Олімпійські ігри 2024

Цікаво, який вид спорту обере майбутня дитина спортсменки

"Золото" та пропозиція

Китаянка-бадмінтоністка Хуан Яцюн отримала "золото" в змішаному парному розряді на цьогорічній Олімпіаді. Але це не єдина перемога. Під час нагородження її коханий-колега Лю Ючейн вийшов із каблучкою та освідчився спортсменці. Хуан не могла стримати сліз та сказала "так".

Китайській бадмінтоністці освідчилися на Олімпіаді

Щаслива спортсменка, ймовірно, не очікувала такого повороту

Скріншот

Сена, яка "забрала" обручку

Італійський легкоатлет Джанмарко Тамбері загубив свою обручку під час того, як делегація його країни пропливала на човні Сеною на церемонії відкриття. Спортсмен припустив, що це могло трапитися через дощ, втрату кілограмів під час тривалої підготовки до змагань, ентузіазму команди або усього разом. Ба більше – Джанмарко бачив, як його кільце падало у річку.

Джанмарко Тамбері загубив каблучку

Здається, у когось є привід відзначити друге весілля та поновити обітниці

"Мені шкода, моя любове, мені страшенно шкода", - попросив він вибачення у дружини та запропонував кинути і її обручку "в річку міста кохання".

Вибачення боксерки

Італійська боксерка Анджела Каріні вибачилася перед алжиркою Іман Хеліф, навколо якої розгорівся гендерний скандал. У ЗМІ припускали, що спортсменка могла бути чоловіком.

Раніше Хеліф не допустили до змагань через гендерні тести. Однак у Міжнародному олімпійському комітеті заявили, що ідентифікують Іман, як жінку за паспортом.

Зазначимо, що Каріні відмовилася від бою після перших 46 секунд поєдинку. Вона послалась на сильні удари, яких раніше в житті не отримувала у жіночому боксі.

Іман Хеліф та Анджела Каріні

Іман Хеліф та Анджела Каріні під час поєдинку

Фото: Getty Images

"Мені шкода мою суперницю. Обійму її, коли зустріну", - сказала Анджела Каріні.

Сльози Білодід

Не менш драматичною стали Олімпійські ігри для української дзюдоїстки Дар’ї Білодід. В 1/8 фіналу вона поступилась суперниці з Японії Харуці Фунакубо. Спортсменка зі сльозами відреагувала на свій програш.

"Нормальна реакція. Не треба забувати, що вона дівчина, дуже мріяла про цю олімпійську нагороду", - сказав тренер Білодід, чим розбурхав мережу.

Його слова назвали сексистськими. І зазначили, що чоловіки теж плачуть. А сльози Даші свідчать, що вона у першу чергу людина та відповідальна спортсменка.

Зазначимо, що у першій сутичці на Оліміпаді Дар’я за 5 секунд перемогла свою суперницю.

"Батя у хаті"

Юсуф Дікеч – кульовий стрілець із Туреччини, який виборов "срібло", став зіркою соцмереж. Спортсмен не використовував спеціальні окуляри, захисні навушники та під час стрільби тримав руку у кишені. Його невимушеність і спокій підкорили користувачів, а дехто жартував, що Туреччина відправила на літні Олімпійські ігри "кілера".

Стрілець Юсуф Дікеч на Олімпіаді

Юсуф одразу став інтернет-сенсацією, а його образ викликав чимало мемів. Зокрема, користувачі мережі пишуть, що це просто "турецький батя проходив повз" і виграв срібну медаль Олімпіади 2024

Фото: AFP Getty Images

Неочікувана популярність

Французький стрибун з жердиною Антоні Амміраті цього року повертається без будь-якої олімпійської медалі, але з мега популярністю. Під час свого стрибка він збив планку геніталіями та одразу став зіркою інтернет-мемів. Керівництво одного з порносайтів звернулося до спортсмена із дуже вигідною пропозицією. Йому запропонували 250 тисяч доларів за демонстрацію свого прутня. Натомість Антоні віджартувався у TikTok.

"Кусь" медалі

Ще однією зіркою мережі стала гімнастка з Китаю Чжоу Яцинь. Вона здобула "срібло" на змаганнях та піднялася на п’єдестал для нагородження зі своїми колегами-італійками, у яких "золото" та "бронза" відповідно. Дівчата традиційно "спробували на зуб" свої медалі, а от Чжоу, ймовірно, не знала про цю традицію і розгубилася. Вона з подивом відреагувала на дії італійок та швидко вирішила виправити ситуацію.

Перемога на честь чотирилапого

Нідерландка Шарон ван Раувендал здобула золоту медаль на Олімпійських іграх 2024 у жіночому марафонському запливі на 10 кілометрів. Свою перемогу спортсменка присвятила собаці Ріо, який помер. Відповідне татуювання у формі лапки вона зробила на зап’ястку і заплакана продемонструвала його загалу.

Те саме татуювання

Те саме татуювання

Терапевтичний пес-антистрес

Золотистий ретривер-терапевт Бікон приїхав зі США до Парижа, аби підтримати команду гімнасток, і став зіркою соцмереж. З травня 2023 року пес надає терапевтичну підтримку спортсменам та дає змогу їм розслабитися під час змагань. Раніше він "працював" у лікарні.

Хвостатий рятівник

У мережі завірусилося відео, як котик "не дає" впасти спортсменці з Алжиру Кайлії Немур. Виконуючи елемент, вона ледь не впала з колоди. Кіт "притримав" її лапою і вона одразу відновила рівновагу.

Раніше ТаблоID розповідав, яку нагороду пообіцяли батьки австралійській скейтбордистці Арісі Трю за "золото". А гімнастка Сімона Байлз розсекретила, що означає її діамантовий підвіс у формі кози.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів