Футбол + TikTok = blokecore: як виник новий стиль одягу і що про нього треба знати. Фото

13 червня, 07:00

У 2021 році в популярній мережі TikTok завірусилася нова модна тенденція. Вона передбачала поєднання футбольної сорочки із джинсами та кросівками. Це був початок популярності blokecore.

ТаблоID вирішив розібратися із новим (хоча тут спойлер: ніякий він не новий) стилем. І показати, як вдало інтегрувати його до свого гардеробу. Особливо перед початком Євро-2024.

Що таке стиль blokecore

Стиль blokecore називають останнім модним трендом, який об’єднав як футбольних вболівальників, так і фешн-ентузіастів. Він прийшов з мережі TikTok завдяки так званому поколінню зумерів.


Blokecore (або блоккор) – поєднання двох слів. "Bloke" – це британський сленг. Він стосується чоловіків, що дивляться футбольні матчі в пабах. А "core" означає "ядро". Якщо не дослівно, то можна сказати "хлопчача мода". Так і виникла назва про новий стиль для людей, які люблять носити футбольні форми.

Першим це поняття ввів американець Брендон Хантлі, який любив поєднувати класичні або вінтажні спортивні форми із джинсами та кросівками. Крім нього руку до популярності blokecore style доклали такі професійні футболісти Гектор Беллерін та Джексон Ірвін, які любили носити спортивні футболки у повсякденному житті і поєднувати їх з класичними речами.

Таким чином футбольний одяг вийшов за межі поля. Але, як пише Grazia, цей тренд не є революційним і чимось новим. Адже віддані футбольні вболівальники (та й знаменитості також) вже давно на боці blokecore fashion. Ще в 70-х роках минулого століття розпочалася тенденція, коли вболівальники обирали найкращі комбінації з футбольної сорочки улюбленої команди і кросівок.

З іншого боку – це одна з варіацій casuals (повсякденного одягу), яка найбільшої популярності набуває під час різноманітних чемпіонатів. От як зараз: 14 червня стартує Євро-2024. Тому варто приготуватися, що blokecore стане чимось вірусним.

Також тут варто зазначити, що цей стиль одягу – унісекс. І він підходить навіть дітям.

Як правильно стилізувати blokecore

Стиль blokecore отримав свою печатку схвалення від світу модної індустрії. Так, відповідні образи з’явилися на подіумах бренду Etro, який представив переосмислення футболок у показі чоловічої моди весна-літо 2024.

А також його використала українська дизайнерка Ксенія Шнайдер.

Стиль блоккор у колекції Ксенії Шнайдер
Фото: Getty Images
Спортивна сукня від Ксенії Шнайдер
Фото: Getty Images

Усім тим, хто хоче спробувати інтегрувати blokecore outfits у свій стиль, LOfficiel дає декілька порад. По-перше, знадобиться футбольна сорочка. Чи це буде якийсь вінтаж, чи колаборація бренду – немає різниці.

Комбінувати футболку можна з велосипедними шортами, мішкуватими джинсами чи брюками. Можна зав’язати на талії, або заправити всередину.

Кім Кардашян у футбольній сорочці

Світська левиця Кім Кардашян обирає варіант з велосипедками

Фото: Getty Images

Не забувайте про blokecore, поєднуючи футболку з денімом у стилі 90-х і штанами карго. Від широких брюк до шортів, шортів і спідниць – вони завжди створять класичний образ. До речі, не варто оминати увагою спідниці. Модель Белла Хадід сміливо експериментує із blokecore у своєму гардеробі, і обрає спідницю, високі шкарпетки та кросівки.

Белла Хадід в стилі блоккор
Фото: Getty Images

Крім цього цей стиль може не обмежувати у трансформації речей. Об’ємна спортивна футболка легко може стати міні-сукнею.

Blokecore – тренд кожного сезону. Тут серед взуття домінують кросівки (ті самі популярні у 90-х, - з трьома смужками збоку). Хоча підбори теж не варто ховати занадто далеко. Це на футбольному полі є свої правила. А тут головне – спіймати свою хвилю стилю і віднайти новий модний одяг 2024.

Кім Кардашян діти на вечірньому виході

Кім обирає вкорочений варіант футбольної сорочки, шкіряні штани та підбори

Що очікує на blokecore

Як бачите, мода не стоїть на місці. Тепер вона захоплює ще й покоління футбольних уболівальників. Blokecore – це вже не лише про стиль, але й про стійкість (вдихнути нове життя у вінтажні речі і оновити класику).

Дівчина у леопардових шортах

Як вам такий варіант комбінації - з модними леопардовими шортами

Енергія майбутнього blokecore буде в руках майбутніх поколінь уболівальників. Їхня креативність та ентузіазм рухатиме цей стиль уперед, забезпечуючи актуальність. Вона, зокрема, залежатиме і від нових чемпіонатів. До речі, вже 14 червні відбудеться матч Німеччина-Шотландія в межах Євро-2024 – гарна нагода випробувати на собі обговорений тренд.

Крім цього співпраця між футбольними клубами і фешн-брендами точно не припиниться. А такі партнерства виходять за межі звичайного одягу, створюючи нову моду.

Нагадаємо, раніше ТаблоID писав про леопардовий принт, який знову набуває популярності. Та модні купальники на літо 2024.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів