Старе чи модне: як Кім Кардашян, Белла Хадід, Зендея та інші зірки обирають стиль вінтаж і вигулюють сукні 20-річної давнини. Фото

17 травня, 09:00

Вінтаж – це речі, які виготовлені у невеликій кількості і зберегли свій вигляд упродовж років. Вінтажним можна вважати одяг, якому понад 20 років, і який відображає певну епоху.

Загалом захоплення вінтажем розпочалося з великих ринків, де можна було придбати безліч старих речей. Найбільший пік популярності припав на 90-ті роки і, як бачимо, досі продовжується.

Зараз усе більше модних дизайнерів звертаються до цього напрямку та впроваджують у свої нові колекції. Не винятком є і зірки. ТаблоID розкаже про найвідоміші вінтажні сукні, в яких знаменитості останній час з’являлися на червоних хідниках і не лише.

Кім Кардашян

Що таке вінтаж – точно знає 43-річна світська левиця і телезірка Кім Кардашян. У 2022 році на Met Gala вона з’явилася у легендарній сукні Мерилін Монро, в якій та співала не менш легендарне "З днем народження, містере президент" Джонові Кеннеді.


Фото: Getty Images

Щоб влізти в цю сукню, Кім довелося скинути 7 кілограмів. Утім, це не зовсім допомогло і після певні частини вбрання були зіпсовані. Зазначимо, що сукні Монро вже понад 60 років - справжнісінький вінтаж. Вона зберігається у музеї і зараз її вартість оцінюють у 10 мільйонів доларів.

Крім цього у 2023 році Кардашян придбала на аукціоні Sotheby's намисто-хрест принцеси Діани. Цей вінтажний аксесуар обійшовся їй у майже 200 тисяч доларів.

Кайлі Дженнер

У січні 2024 року відбулася чергова премія "Золотий Глобус", яку відвідала у тому числі й 26-річна модель Кайлі Дженнер. Вона була у чорній вишуканій сукні від японської дизайнерки Hanae Mori. Це вбрання повністю розшите бісером і з косим вирізом з мережива було створене у 1998 році.

Кайлі останній час надає перевагу саме вінтажному одягу для виходів на червоні хідники замість того, що зараз демонструють на модних подіумах.

Белла Хадід

Американська супермодель Белла Хадід, якій 27 років, теж віддає перевагу вінтажним сукням. Під час одного з останніх своїх виходів вона з’явилася у романтичному нюдовому платті, низ якого прикрашала сітка та бахрома.

Фото: Getty Images

Цікаво, що це вбрання належить до весняної колекції Dior 2004 року Джона Гальяно. Белла доповнила свій образ ніжним кольє та відкритими мюлі з гострим носом – тренди цього літа.

Зендея

Останній час 27-річна акторка Зендея захоплює своїх прихильників незвичними образами. Так, усі досі у захваті від її луків на цьогорічному Met Gala.

Зірка також не оминає своєю увагою вінтаж і стала його справжньою поціновувачкою. Так, у 2021 році для церемонії нагородження BET Awards вона обрала яскраву сукню з колекції Донателли Версаче весна-літо 2003. Раніше вкорочений варіант одягала Бейонсе для виступу на BET Awards.

А під час презентації нового фільму "Суперники" у квітні цього року Зендея постала у короткій білій сукні-тенісці. Вона належить до весняно-літньої колекції Ralph Lauren 1992 року, а дебютувала у ній супермодель Сінді Кроуфорд.

Фото: Getty Images

До речі, стиль теніскор (або стиль тенісних гравців) називають трендом цієї весни. Він став популярним ще минулого року і передав свою естетику модним дизайнерам. Теніскор вдало поєднує у собі спортивний одяг, діловий стиль і дух 80-90-х років.

Дженніфер Лоуренс

У березні 2024 року 33-річна оскароносна акторка Дженніфер Лоуренс з’явилася на вечірці Vanity Fair у розкішному вінтажному вбранні. Вона обрала сукню Givenchy від кутюр з колекції осінь-зима 1996 року. Її головна родзинка – глибоке, широке декольте, напівпрозора тканина та довгий шлейф.

Фото: Getty Images

Дженніфер зібрала волосся, додала мінімум аксесуарів і дещо була схожа на героїню серіалу "Бріджертони".

До речі, деякі видання прогнозують, що стиль одягу вінтаж й надалі ставатиме популярним та залишатиметься у трендах. Адже дизайнери приймають виклик створювати щось нове зі старого.

Керіс Зета Дуглас

Напрочуд простіше наслідувати вінтажні традиції, коли можна запозичити відповідний одяг у своєї мами. Так зробила донька Кетрін Зети-Джонс та Майкла Дугласа Керіс. Для святкування свого 21-річчя, яке відбулося у квітні цього року, дівчина обрала вінтажну рожеву сукню, яку Кетрін одягла на церемонію вручення кінопремій MTV Movie Awards у 1999 році.

Попри понад 20 років вбрання зберегло свій першочерговий вигляд – дрібні різнобарвні паєтки, які формували квіти, та мереживне декольте тримали відповідну форму. Та й загалом сукня-вінтаж дуже личить дівчині.

Емілі Ратаковскі

32-річна американська модель Емілі Ратаковскі, яка не цурається голих суконь, цьогоріч теж блиснула принадами на популярному заході Met Gala. Зірка обрала декілька образів, серед яких була вінтажна сукня Atelier Versace Haute Couture 2001 року.

Фото: Getty Images

Ем Рата пояснювала, що головною тут є спина, якої за фактом немає. Тому зірка була ще більш оголеною і її це геть не турбувало. До речі, досить непоганий одяг на літо – у такому образі точно не буде спекотно.

Наомі Кемпбелл

53-річна британська супермодель Наомі Кемпбел теж не відстає від вінтажних трендів. Так, на прем'єрі фільму "Furiosa: A Mad Max Saga" у Каннах вона вигуляла свою сукню майже 30-річної давнини.

Фото: Getty Images

Відомо, що це вбрання з модної колекції Chanel весна-літо 1997 року було оновлене. Першочергово ноги супермоделі прикривав шовковистий сліп, а зараз вона вирішила нічого не приховувати. Решта образу залишилася незмінною. Навіть виточені перлини-ремінці замість бретелей не втратили свого вигляду.

Свій образ зірка доповнила довгими мерехтливими сережками та об’ємною зачіскою-локонами.

Зазначимо, що знаменитості обирають не лише вінтажний одяг. Наприклад, Меган Маркл днями з’явилася у вінтажних сережках бренду Chanel. А перша леді України Олена Зеленська любить додавати до своїх образів відповідні брошки.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів