Берлусконі підозрюють у сутенерстві

14 січня 2011, 16:33

Прокуратура Мілана проводить розслідування відносно прем'єр-міністра Італії Сільвіо Берлусконі за підозрою у зловживанні службовим становищем і причетності до проституції за участю неповнолітніх.

В опублікованій прокурорами заяві йдеться, що на ім'я Берлусконі і його адвокатів вже виписані повістки із запрошенням на допит, повідомляє "ВВС".

Наразі в Мілані правоохоронними органами проводяться обшуки, пов'язані з цією скандальною справою.

Мова йде про неповнолітню марокканку, відому під ім'ям Рубі, яка працювала танцівницею в нічному клубі. Дівчина запевняє, що у віці 17 років відвідувала приватні вечірки в резиденції італійського прем'єра.


Крім того, прокуратура перевіряє, чи причетний Берлусконі до звільнення цієї дівчини з поліції після того, як вона була затримана за звинуваченням у крадіжці.

Нагадаємо, у листопаді минулого року скандального прем’єра звинувачували у тому, що його приватний літак використовувався задля доставки марихуани на приватні секс-вечірки, що проходили на віллі Берлусконі на Сардинії.

Тоді політик відкинув звинувачення у будь-яких протиправних діях і заявив, що всього лише допоміг людині, яка потрапила в біду.

Рубі "підклала свиню" Берлусконі?

Славнозвісна Рубі, у свою чергу, не визнає, що мала сексуальні контакти з 74-річним Сільвіо Берлусконі. Проте дівчина розповіла журналістам, що отримала 7 тисяч євро в якості винагороди після відвідин вечірки в резиденції знаменитого італійця.

За її словами, щоб потрапити на вечірку до прем'єра, вона збрехала, що їй вже виповнилося 18 років, хоча на той момент їй було лише 17.

Адвокати глави італійського уряду вже заявили, що висунуті проти нього звинувачення "абсурдні і безпідставні".

У спільній заяві юристи Берлусконі Ніколо Гедіні і П'єро Лонго назвали розслідування "дуже серйозним втручанням в особисте життя прем'єра". Підозри, що перевіряються в ході слідства, на їхню думку, "вже були спростовані усіма свідками і людьми, що мають безпосереднє відношення до справи".

Днем раніше Конституційний суд Італії ухвалив рішення, істотно послаблює дію закону, що захищає Сильвіо Берлусконі від судового переслідування. Це було зроблено в рамках розгляду двох інших судових справ у Мілані, фігурантом яких також є італійський прем'єр.

Фото "Reuters" та "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів