У Білорусії скасовують усі концерти "Ляписа Трубецкого"

29 березня 2011, 16:42

Гурт "Ляпис Трубецкой" заявив, що у Білорусії "йде культурний геноцид".

Колектив зробив таку заяву після того, як масово почали скасовувати усі їхні концерти на території рідної країни.

Як йдеться у повідомленні на сайту гурту, виступи 1 та 2 квітня у Мінську були скасовані за ініціативою організаторів. І це незважаючи на те, що всі квитки на ці концерти були розпродані ще кілька тижнів тому.

"Виразно пояснити причини скасування концертів керівництво клубу не може. Втім, раніше точно так само не могли щось пояснити організатори скасованих концертів "Ляписа Трубецкого" у Гомелі (13 березня) і Могильові (20 березня), на які також були попередньо продані практично всі квитки", - йдеться у заяві.


"Для нас очевидно, що проблеми з проведенням концертів почалися відразу після появи в Інтернеті так званих" чорних списків", - говорить продюсер групи Євген Колмиков.

За його словами, представники радіостанцій, організаторів, виконавчої влади в неофіційних розмовах підтверджують, що ці списки реальні, обов'язкові до виконання і це контролюється високими інстанціями.

"Ляпісів" найбільше засмучує, що концерти скасовують через сміховинні причини і в останній момент. Тож гурт змушений був прийняти рішення самостійно скасувати ще три концерти, "щоб не мучити людей усіма цими марними очікуваннями".

"Я хочу сказати, що слово "аполітичний" в сьогоднішній Білорусі втрачає будь-який сенс. Людина, яка себе так називає апріорі стає в один ряд зі слугами сучасного білоруського режиму", - зауважив Сергій Міхалок.

Лідер "Ляпісів" Сергій Міхалок

Співак зазначив, що наразі в топ-50 найуспішніших людей Білорусі немає жодного художника, драматурга, поета, історика, вченого, мислителя, космонавта, героя праці.

"Уся еліта й богема сучасної Білорусі складається з власників якихось гламурних ресторанів, власниць весільних салонів і косметологічних кабінетів, директорів бутиків і двох-трьох папуг з білоруського телебачення. Виходить, що наша еліта - це танцюючий на численних рейвах і шансонних концертах бездумний радіючий мажорний натовп. Все, що пов'язано зі свіжими ідеями, відкриттями, справжнім мистецтвом - все це знаходиться в глибокому андеграунді", - зауважив Міхалок.

"У зв'язку з цим мені здається, що в Білорусі йде якийсь культурний геноцид. Я знаю, що багато хто зараз їдуть на Захід - вчитися, працювати, бо не бачать перспектив всередині країни. Насправді ж усі ці чорні списки можна продовжувати до нескінченності. Кожна розсудлива, порядна, інтелігентна людина будь-якої професії може вносити себе в чорний список. Таких, як ми, просто виживають з країни. Нам не дають співати, іншим не дають займатися мистецтвом, наукою, бізнесом. І якщо від нас раніше було потрібно мовчання, то зараз нас звідси просто виганяють", - додав він.

Наостанок Міхалок рекомендував усім білорусам прочитати "найголовнішу для сучасної Білорусі книг".

"Вона написана 50 років тому людиною, яка ніколи не був у нашій країні, але він дуже докладно її описав. Книга називається "1984", автор - Джордж Оруелл", - зауважив лідер "Ляписа Трубецкого".

Фото з офіційного сайту гурту "Ляпис Трубецкой"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів