Саркозі погрожував побити журналіста

8 квітня 2011, 13:18

Президент Франції Ніколя Саркозі пригрозив розбити обличчя журналісту, який написав статтю про його дружину Карлу Брюні, пише "The Daily Telegraph".

На думку політика, у своїй статті журналіст виставив його кохану повією.

Інцидент, який стався ще в січні 2008-го року, описаний в книзі мемуарів директора журналу новин "Le Point" Франца-Олів'є Гісбера.

Майже три року тому в журналі Гісбера була опублікована стаття "24 поради президенту напередодні його шлюбу з мадемуазель Брюні". У своєму опусі журналіст вирішив дати Саркозі кілька порад, перш ніж він візьме шлюб з Карлою.


Одна з порад звучала так: "Не знайомте вашу нову дружину з вашими синами, з Бараком Обамою та й взагалі з будь-якими привабливими чоловіками".

Саме ці слова дуже образили Саркозі. Тож він не втримався й зателефонував Гісберу. Розпочавши розмову з кількох приємних слів, французький лідер несподівано вибухнув: "Ця стаття - бруд, і я мав би розбити вам обличчя".

"Ви погрожуєте мені?" - поцікавився Гісбер.

На що президент відповів: "Ви заслуговуєте на це. Я не знаю, що мене стримує".

Здивований журналіст зауважив, що ані у Саркозі, ані у Брюні немає приводу для образ.

"Я впевнений, ви б луснули від обурення, якби я написав, що ваша дружина була повією, з якою переспав кожен, і яка навіть хотіла зайнятися сексом з вашими дітьми", - заявив Ніколя.

"Але наш журнал ніколи не писав, що Карла була повією", - відповів Гісбер.

Однак Саркозі вимагав, щоб журнал приніс письмові вибачення, але редактор відмовився.

"Побачите, що я з вами зроблю", - пригрозив президент.

Зрештою, погроза не виявилася порожньою: глава держави спробував натиснути на власника журналу мільярдера Франсуа Піно, щоб той звільнив Гісбера. Але досягти цього президентові не вдалося.

До слова, не секрет, що до шлюбу з Саркозі Брюні мала чимало стосунків з відомими чоловіками. Так, свого часу Карла "крутила кохання" з Міком Джеггером, Еріком Клептоном і Дональдом Трампом. А після зв'язку з публіцистом Жан-Полем Ентховеном вона пішла від нього до його сина, філософа Рафаеля Ентховена, народивши від нього дитину.

Цікаво, що саме Брюні й помирила коханого Ніколя з журналістом Гісбером.

Вона відібрала у чоловіка трубку і сказала: "Вибачте його. Але Ніколя такий закоханий, ви розумієте. Він не міг перенести, що про мене таке пишуть…".

Щоправда, подібні тиради з "лексиконом школяра", як висловився Гісбер, йому довелося почути від президента ще не раз.

Фото "АР" з сайту "The Telegraph"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів