Пішов з життя актор і режисер Михайло Козаков

22 квітня 2011, 20:15

На 77-му році життя після тривалої хвороби помер актор і кінорежисер Михайло Козаков.

Фото Personastar.com

Режисер легендарних стрічок "Покровські ворота" та "Людина-амфібія" пішов з життя 22-го квітня в ізраїльській клініці неподалік від Тель-Авіва.

Про смерть актора повідомив в ефірі радіостанції "Ехо Москви" актор Олег Басилашвілі, пише у п‘ятницю російський "Коммерсантъ".

Нагадаємо, Козаков тривалий час страждав на онкологічне захворювання - рак легенів. Режисер проходив лікування в одній з ізраїльських клінік, а останнім часом перебував у хоспісі.


Михайло Козаков народився 14 жовтня 1934 року у Ленінграді у сім‘ї письменника. Зніматися у кіно він почав у 1956 році, його дебютом став фільм Михайла Ромма "Вбивство на вулиці Данте".

Козаков працював у театрах імені Маяковського, "Сучасник", МХАТ, "На Малій Бронній".

Він зіграв більше 70 ролей у фільмах. Серед найвідоміших картин з його участю: "Людина-амфібія", "Звичайна історія", "Солом'яний капелюшок", "Безіменна зірка", "Покровські ворота", "Здрастуйте, я ваша тітка", "Кохання-зітхання", "Дурні вмирають по п'ятницях", тощо.

Кадри з фільмів: Козаков у стрічках "Людина-амфібія" (ліворуч) і "Покровські ворота" (праворуч)

За іронією далі, помер Михайло Козаков саме у п‘ятницю.

Як режисер Козаков зняв стрічки: "Безіменна зірка", "Покровські ворота", "Візит дами".

У 1991-96 роках Михайло Козаков жив в Ізраїлі, працював у тель-авівському Камерному театрі, потім повернувся до Росії. У 1980 році став народним артистом РРФСР.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів