Гальяно на суді звинуватив алкоголь, барбітурати та снодійне

23 червня 2011, 14:20

У середу відомий кутюр'є Джон Гальяно постав перед судом у Парижі за звинуваченням у "публічних образах на ґрунті походження, релігійної приналежності, раси чи етнічної приналежності".

50-річний модельєр заприсягнувся, що нічого про свої антисемітські висловлювання в кафе не пам'ятає. Він винуватить у всьому свою "потрійну залежність": від алкоголю, барбітуратів та снодійного.

Про це повідомляє "Huffington Post".

Гальяно розповів суддям, що після тих події пройшов 2-місячний курс реабілітації в клініці Аризони, а потім ще у Швейцарії.


"Після кожного творчого злету я б зазнавав краху, й алкоголь допомагав мені", - зізнався Гальяно та зауважив, що його креативність приносила користь мільярдному бізнесові "Dior".

На запитання щодо расистських поглядів, що їх Гальяно висловлює на сумнозвісному відео, дизайнер запевнив: "Це не та точка зору, якої я дотримуюсь, чи в що я вірю".

"На цьому відео я бачу того, хто потребує допомоги, хто беззахисний. Це – мушля Джона Гальяно. Я бачу того, кого підштовхнули до краю", - сказав метр.

"Усе моє життя я боровся з забобонами та нетолерантністю, дискримінацією, бо відчув це на собі", - зазначив він.

Окрім Гальяно, судді вислухали й інших учасників інциденту. Одна з "постраждалих", Джеральдіна Блох, повідомила, що слово "єврей" під час їхньої суперечки кутюр'є вимовив "щонайменше 30 разів". Щоправда, на превелике здивування жінки, цього не чув жоден із решти відвідувачів кафе.

На запитання, чому ж вона продовжувала сидіти поряд із Гальяно, який її кривдив, жінка відповіла, що почувалася такою ображеною, що то було для неї "справою принципу".

Одна зі свідків захисту підтвердила, Гальяно дійсно промовляв "Заткнися", "Ти потвора" та інші лайливі слова, проте антисемітських висловлювань вона від нього не чула. Її теж здивувало те, що пара, яку нібито ображав дизайнер, не пересіла в інше місце, а замовила собі ще випити.

"Було дуже складно сказати, хто кого ображав", - зазначила вона.

Судове засідання тривало сім годин. Остаточний вердикт у цій справі суд має винести у вересні. В гіршому випадку Гальяно може загрожувати до 6 місяців позбавлення волі та штраф. Утім, на ув'язненні модельєра прокурор не наполягає, натомість наголошує, сума штрафу має бути не меншою за 10 тисяч євро.

Наступного дня після судового засідання Гальяно мав намір повернутися до реабілітаційного закладу, пише "Vogue".

Нагадаємо, скандал спалахнув наприкінці лютого, коли Гальяно звинуватили в нападі на відвідувачів кафе з антисемітських мотивів. Згодом в інтернеті з'явилося відео, на якому модельєр зізнається в симпатіях до Гітлера та згадує про газові камери.

Модний дім "Christian Dior" звільнив свого креативного директора після 14 років співпраці.

Фото Reuters

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів