У Тимошенко і Януковича один чоботар?

5 липня 2011, 22:24

Юлія Тимошенко лагодить чобітки за 50 гривень, а Віктор Янукович - за 100.

Про це пише "Сегодня" із посиланням на чоботаря Семена Арустамяна.

За словами майстра, він лагодив туфлі екс-президентів Леоніда Кучми і Віктора Ющенка, а також нинішнього президента Віктора Януковича. Окрім того, його набійки стоять на каблуках депутатів і міністрів.

Арустамян працює самостійно, у житловому будинку на розі Лютеранської та Банкової.


За словами чоботаря, своє взуття сюди приносять з усієї округи - крім Адміністрації президента ще з Верховної Ради, Нацбанку. Розцінки середні: жіноча набійка з поліуретану обійдеться в 30-50 гривень, чоловіча - 80-100 гривень.

"Звичайно, самі президенти до мене не приходять, вони великі люди. Зазвичай взуття приносять водії чи помічники. Я їхніх прізвищ не питаю, вони мені просто кажуть: шеф просив каблук підбити", - розповідає майстер.

Чоботар Семен Арустамян стверджує, що лагодив взуття Ющенка, Януковича і Тимошенко

"Але туфлі з крокодилячої і страусиної шкіри я лагодив, кілька разів приносили, гарні такі. Буває, зовсім нова шкіра лусне. Я так акуратно латку поставлю зсередини, що сам клієнт не помітить", - запевняє Арустамян. Як відомо, Віктор Федорович якось їздив до Страсбургу в туфлях зі страусиної шкіри.

Семен Захарович каже, що і туфельки Юлії Тимошенко бачив.

"Приносили з Кабміну витончені такі, на дуже високих підборах, невеликого розміру. Набійки робив на них", - стверджує швець.

Правда, іноді тут трапляються і прискіпливі клієнти.

"Якось прийшла одна депутатша, попросила туфлі розтягнути якомога більше, вони їй сильно тиснули. Я зробив, а вона заявила, що я їй їх зіпсував - бачте, тепер вони їй завеликі. Пофиркала і пішла. Уперше в мене таке", - ображається Семен Захарович.

Кумедно, але відрізнити "Luois Vuitton" від "Carlo Pazolini" 78-річний швець не може. Каже. Мов не знає, тож не прочитає назву марки.

Раніше ж, років з 10 тому, Арустамян, за його словами, працював у відомому Будинку з химерами.

"Там у мене була маленька кімнатка на першому поверсі. Мені її запропонував керівник справами президента Кучми. Він багато років у мене своє взуття на Лєскова ремонтував, де в мене будка була, а коли мене стали виживати з неї, то підігнав УАЗик і сказав: збирай речі, поїхали, побачиш куди", - згадує чоботар.

"Спершу мені страшно було - такий палац, шикарні зали, паркет, а я тут зі своєї майстерні, але потім звик. Мене навіть в штат АП взяли, мій покровитель там і пральні, перукарні, хімчистку організував", - згадує Семен Арустамян.

Фото "Сегодня"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів