Березовський та Абрамович судяться за 6 мільярдів

4 жовтня 2011, 12:40

Російський мільярдер Борис Березовський прагне відсудити 6 мільярдів доларів у російського олігарха Романа Абрамовича. У понеділок в Лондоні відбулося перше судове засідання.

Обидва олігархи були присутні у суді, пише російська служба "BBC", посилаючись на провідні британські видання.

Як зазначає "Financial Times", суть позову полягає в тому, що, за словами Березовського, Абрамович змусив його продати акції "Сибнафти" за заниженою ціною. Причому, Абрамович нібито погрожував скористатися своїми зв'язками в Кремлі і повністю відібрати у партнера бізнес.

"[Березовський] посварився з Кремлем і був змушений залишити свій будинок і знайти нове життя за кордоном. А Абрамович опинився в ситуації, коли йому довелося робити вибір. Зберегти вірність Березовському, своєму другу і наставнику, якому він був зобов'язаний своїм величезним станом, або, навпаки, зрадити Березовського і обернути його проблеми на свою користь, як він і вчинив", - цитує видання адвоката опального російського олігарха.


Російські мільярдери Борис Березовський та Роман Абрамович

До слова, більшість газет цитують адвокатів Березовського, бо у понеділок саме їм було надане слово. Втім, "The Guardian" докладно переказує і позицію захисту Абрамовича:

"За його словами, він просто"найняв" Березовського, одну з ключових фігур в оточенні Бориса Єльцина, для надання політичного захисту - так званого "даху", необхідного будь-якому бізнесмену, аби вижити у лихі 1990-ті".

Як зазначають британські газети, обидва бізнесмени були одягнені у темно-сині костюми. У суді вони ігнорували один одного.

Роман Абрамович стежив за процесом за допомогою синхронного перекладача. Як повідомляє "The Guardian", свідчення він даватиме російською мовою.

"The Daily Telegraph" зазначає, що перед засіданням "суд обшукали на предмет захованих вибухових пристроїв і впевнилися, що до будівлі не можуть потрапити снайпери".

За планом, слухання триватимуть 12 тижнів. Наступне ймовірно відбудеться на початку листопада.

Фото з сайту "Аксакал"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів