Кольє Елізабет Тейлор купили за $11 мільйонів

14 грудня 2011, 12:38

Коштовне кольє з перлиною 16-го століття, що належало легенді світового кіно Елізабет Тейлор, продали на аукціоні Christie's за 11 мільйонів доларів.

Ввечері 13-го грудня речі акторки загальною вартістю у 150 мільйонів доларів пішли з молотка у Нью-Йорку, пише "The Daily Mail".

Старовинна прикраса під назвою "La Peregrina" від "Cartier" оздоблена перлиною, рубінами та діамантами. Це кольє Елізабет Тейлор отримала від свого чоловіка – актора Річарда Бертона.

До слова, перлина "La Peregrina" була зображена іспанським художником 17-го століття Веласкесом на одному з його полотен. Вона колись належала іспанському королю Філіпу ІІ, а потім його донькам Єлизаветі та Маргарет.


Унікальна перлина 16-го століття належала Елізабет Тейлор

Стартова ціна лоту складала 3 мільйони доларів. Втім, охочих його придбати було забагато. Тож ціна виросла до 11-ти мільйонів.

Також на аукціоні було продано кільце із діамантом у 33.19 карат, подароване акторці так само її чоловіком Бертоном. Каблучку придбали за 8818500 доларів.

До того ж, на аукціоні були виставлені декілька суконь Тейлор. Зокрема обидві весільні сукні, у яких акторка двічі виходила заміж за Річарда Бертона.

Ювелірний набір, який зірці подарував її третій чоловік, кінопродюсер Майк Тодд, так само пішов з молотка.

Тейлор мала величезну колекцію коштовних прикрас

Серед лотів також були ювелірні вироби та плакат з автографом 1987-го року, подаровані акторці її близьким другом – покійним поп-королем Майклом Джексоном.

"Моєму справжньому коханню Елізабет. Я люблю тебе назавжди", - надруковано на плакаті слова Майкла.

Загальний збір від продажу речей Тейлор оцінюється у близько 150 мільйонів доларів.

До слова, вся колекція реліквій кінозірки перед аукціоном була виставлена у Великобританії, Москві, Лос-Анджелесі, Дубаї, Женеві, Парижі та Гонконгу в рамках тримісячного світове турне.

Фото AP з сайту The Daily Mail

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів