Елвіс та "The Beatles" обійшли Мадонну та Джексона

6 червня 2012, 14:07

Легендарна ліверпульська четвірка "The Beatles" та король рок-н-роллу Елвіс Преслі стали найуспішнішими виконавцями Британії.

Упорядник офіційних музичних хіт-парадів Великобританії – "Official Charts Company" - оприлюднив список найбільш успішних артистів в історії чарту.

Про це пише "Lenta.ru".

Публікація рейтингу "Diamond Dozen" приурочена до двох ювілеїв - 60-річчя перебування на троні королеви Великобританії Єлизавети II та 60-річчю британського чарту синглів.


До списку увійшло 12 виконавців.

За підрахунками "Official Charts Company", у Британії найбільше було продано платівок "The Beatles". За останні 60 років бітлівські сингли розійшлися накладом 21,9 мільйон примірників.

Найбільше купували платівки "The Beatles"

Друге місце в рейтингу посів співак та актор Елвіс Преслі з результатом 21,6 мільйона копій.

Замикає трійку лідерів король британських чартів Кліфф Річард.

Американська поп-королева Мадонна посіла 4 місце. Її платівки розйшлися накладом 17,6 мільйонів.

Мадонна доспівалася до 4-го місця у рейтингу найуспішніших

А поп-король Майкл Джексон іде одразу за Мадонною із результатом 15,3 мільйони.

Цікаво, що сер Елтон Джон у рідній Британії менш популярний, ніж його західні колеги. Його платівки розійшлися накладом 14,8 мільйонів, за що виконавець отримав лише 6-те місце.

Легендарний рок-гурт "Queen" опинився на 7-й сходинці із результатом 12,6 мільйонів, а шведський поп-квартет "ABBA" – на 8-й (11,2 мільйони).

9-те місце у рейтингу найуспішніших виконавців у Британії посів музикант Девід Боуї. Одразу за ним йде молода барбадоська співачка Ріанна, яка впевнено завойовує туманний Альбіон.

Ріанна продається у Британії так само успішно, як і легендарні зірки

Останні два місця дісталися екс-учаснику "The Beatles" Полу МакКартні та австралійській співачці Кайлі Міноуг. МакКартні продав 10,2 мільйони примірників, а Міноуг трохи менше – 10,1.

Фото Reuters з сайтів "The Globe and Mail" , "Jewish Journal"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів