Культові зачіски: "помпадур" Елвіса та "квачики" "The Beatles"

20 червня 2012, 13:10

Стрижка героїні Дженніфер Аністон у серіалі "Друзі", "помпадур" співака Елвіса Преслі та скуйовджена спокуса від актриси Бріджит Бардо були названі культовими зачісками 20-го століття.

Журнал "Time" перелічив зачіски, які протягом останніх 100 років викликали заздрісне тремтіння у модниць всього світу.

Король рок-н-ролу Елвіс Преслі не зміг встояти перед старовинною жіночою зачіскою "помпадур", яка увійшла до чоловічої моди у 1950-х роках. З нею Елвіс став схожим на такого собі "поганого хлопчиська".

Зачіска Елвіса зробила свою справу

Стрижки-"квачики" учасників "The Beatles" дуже відрізнялися від коротких консервативних зачісок, що їх носили чоловіки у 1950-х. Вони швидко стали популярними по обидва боки Атлантики.


Щоправда, наприкінці 1960-х сама легендарна четвірка перейшла на довші коси.

За часів популярності Бітлов багато хлопців стриглися саме так

За спокусливу, вдавано-недбалу зачіску сучасні модниці мають дякувати французькій моделі й кінозірці 1960-х Бріджит Бардо. Її скуйовджене волосся справляло таке враження, ніби красуня щойно зіскочила з ліжка після любовних ігор.

Дреди головним чином асоціюють із растафаріанством, хоча насправді такі кіски носили різні етнічні групи по всьому світі. Проте, безперечно, найвідомішим носієм дредів є легенда реггі Боб Марлі.

Дреди стали фірмовою ознакою Боба Марлі

Коли у 1990-х на телеекрани вийшов серіал "Друзі", ультрамодною стала стрижка "під Рейчел", вигадана Крісом МакМілланом.

Безліч жінок вимагали від своїх перукарів того ж самого. Тоді ж як сама виконавиця ролі, Дженніфер Аністон, згодом зізнавалася – потворнішої зачіски вона зроду-віку не бачила.

Саме за цією зачіскою Аністон стала відомою у всьому світі

Також до списку культових зачісок століття потрапив класичний боб дружини письменника Френсіса Скотта Фіцджеральда Зельди та коротка стрижка героїні Мії Ферроу у стрічці Романа Поланські "Дитина Розмарі".

Фото AP з сайтів "ESPN" та "Haaretz", фото "Reuters" з сайту "The Telegraph"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів