Баляндраси 15.08

"Pussy Riot" стануть товарним знаком, а їхній вирок назвали помилкою

21 серпня 2012, 13:30

Учасниці російського панк-гурту "Pussy Riot" хочуть зробити зі своєї назви товарний знак. А радник президента Росії Володимира Путіна назвав вирок дівчат помилкою.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомив адвокат "Pussy Riot" Марк Фейгін, дівчата вирішили зареєструвати свою назву як товарний знак.

"Ще у квітні ми почали реєструвати товарний знак "Pussy Riot". Це було зроблено для того, щоб уникнути використання назви групи у різного роду сумнівних акціях і проектах", - сказав Фейгін.


Адвокат також зазначив, що в березні, коли справа гурту набула розголосу, ще ніхто не міг припустити, що за півроку їхнє ім'я стане відоме всьому світу.

"На жаль, одночасно з людьми, які поділяють погляди дівчат, співчувають їм і борються разом з ними за їхні ідеї, з'явилися й ті, хто використовує їхнє ім'я у своїх сумнівних проектах, щоб пропіаритися, отримати комерційну вигоду, або взагалі завдати шкоди іміджу учасниць групи ", - заявив Фейгін.

Як відомо, процес у справі "Pussy Riot" почався в кінці липня, а закінчився 17-го серпня вироком, який передбачає 2 роки позбавлення волі.

Втім, голова ради з прав людини при президенті Росії Михайло Федотов розкритикував вирок "Pussy Riot".

У бесіді з "Інтерфаксом" він заявив, що це рішення суду "матиме наслідки як приклад судової помилки". У той же час Федотов висловив сподівання, що ця "помилка" буде виправлена вищою інстанцією.

Раніше радник Путіна погоджувався з адвокатами дівчат, які наполягали на тому, що їхні підзахисні вчинили адміністративне правопорушення, а не кримінальний злочин.

"Мене як юриста не задовольняє жодний вирок, окрім виправдувального. Не бачу в діях цих пані того, що їм інкримінується", - заявив Федотов 17-го серпня, коли Хамовницький суд Москви виніс своє рішення.

Нагадаємо, дівчат з "Pussy Riot" також підтримали такі західні зірки, як Мадонна та Пол МакКартні.

Фото Антона Тушина для "Ridus.ru"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів