Лукашенко про "Pussy Riot" і "FEMEN": не треба ліпити з лайна героїв

16 жовтня 2012, 16:10

Президент Білорусі Олександр Лукашенко розкритикував російський панк-гурт "Pussy Riot" та український жіночий рух "FEMEN".

Це сталося на прес-конференції для російських журналістів, повідомляє "Тelegraf.bу".

На думку Лукашенка, на такі інциденти, як панк-молебен "Pussy Riot" у Храмі Христа-спасителя в Москві потрібно реагувати так, щоб на рівному місці не створювати проблем. І в жодному випадку "з лайна не потрібно робити героїв".

"Приїжджали до нас якісь голі жінки з України. І мене зображували. Правда, у них груди не такі, як у мене. Не чіпайте, кажу я їм. Не чіпайте. Ну, нехай їх там дві тисячі людей побачить. Краще почекайте і спокійно припиніть це потім. А вони один раз походили, другий раз хотіли, але не приїхали", - сказав білоруський лідер.


При цьому Лукашенко висловив захоплення авторитарними лідерами минулого.

"Я далеко відстав від Володимира Ілліча та Йосипа Віссаріоновича. Мені до них ще топати і топати", - сказав Лукашенко.

"Вважаю, що ми до них так ставитися не повинні. Ленін створив державу, Сталін її зміцнив. Як будуть оцінювати моє правління, ось мене, як оцінять? Дітей на вулиці ловив, жінок їв! Так скажуть? Ось так демонізують Сталіна зараз!" - обурився президент.

Він зазначив, що якби не було СРСР, то не було б Білорусі у такому вигляді, в якому вона є зараз.

Нагадаємо, дівчата з Femen 19-го грудня минулого року влаштували акцію біля генштабу КДБ у Мінську. Після чого феменки зникли, а потім заявили, що їх катували у білоруськму лісі.

Фото Reuters з сайту www.ng.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів