Портман стала найбільш прибутковою

27 грудня 2012, 12:40

Голлівудська актриса Наталі Портман стала найбільш рентабельною кінозіркою 2012-го року.

Журнал "Forbes" склав щорічний рейтинг найбільш прибуткових кінозірок.

Портман очолила список високорентабельних акторів. За даними видання, кожен долар гонорару, виплаченого Наталі, приніс творцям фільмів з її участю 42,7 долара.

Такого результату Портман змогла досягти переважно за рахунок комерційного успіху фільму "Чорний лебідь", де вона зіграла головну роль.


На виробництво "Чорного лебедя" витратили 13 мільйонів доларів, а у світовому прокаті стрічка заробила 329 мільйонів. Ще один фільм за участю Портман - "Більше, ніж секс" - зібрав у прокаті близько 150 мільйонів доларів при бюджеті у 25 мільйонів.

Портман - найбільш вигідна для виробників кіно

Друге місце в списку найбільш рентабельних акторів посіла Крістен Стюарт. Кожен долар, виплачений актрисі, приносить творцям фільмів з її участю 40,6 долара.

Раніше Стюарт була визнана найбільш високооплачуваною актрисою 2012-го року. Однак 25 мільйонів доларів гонорару Крістен за дві останні частини "Сутінків" з лишком перекриваються загальними зборами кіносаги у 3,3 мільярда доларів.

Крістен не лише заробляє більше за інших, але й приносить великі прибутки продюсерам

Третю сходинку рейтинг посів зірка "Трансофрмерів" Шайя Лабеф, який приносить на кожен долар виплаченого йому гонорару 35,8 долара.

На четвертому рядку опинився партнер Стюарт по "Сутінкам" Роберт Паттінсон, який приносить творцям фільмів з його участю 31,7 долара за кожен долар гонорару.

Замикає п'ятірку Деніел Редкліфф, який потрапив у рейтинг завдяки фільмам про чаклуна Гаррі Поттера, сумарні збори якого становлять близько 7,7 мільярда доларів. Кожен долар, виплачений Редкліффу, приносить 30,5 долара прибутку.

Редкліфф став п'ятим у списку найбільш прибуткових акторів

До слова, при складанні рейтингу враховувалися касові збори трьох останніх фільмів за участю кінозірки, що вийшли до широкого прокату за останні три роки, і відомості про їхні гонорари за ці стрічки.

Фото Reuters з сайтів "Haaretz.com", "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів