Клінтон змінив ставлення до геїв через доньку

23 квітня 2013, 13:43

Колишній президент США Білл Клінтон днями виступив із промовою на щорічному зібранні організації "GLAAD" ("Альянс геїв та лесбійок проти дифамації").

66-річний політик заявив, що змінити кардинально ставлення до представників секс-меншин його змусила дочка Челсі та її друзі нетрадиційної орієнтації.

Про це пише "The Hollywood Reporter".

Спеціальну відзнаку організації – "Advocate for Change" – Біллові Клінтону вручали акторка Дженніфер Лоуренс та продюсер Харві Вайнштейн.


"Вона (Челсі) має великий вплив на те, як я дивлюся на світ…Це, в певному сенсі, смиренність, коли досягаєш мого віку, і твоя дитина про все знає більше, ніж ти", - сказав Клінтон у своїй промові.

Білл Клінтон подякував "GLAAD" та дочці Челсі за те, що змінив своє ставлення до геїв

"Челсі та її друзі-геї подали мені приклад того, як усі ми маємо ставитися одне до одного, незалежно від сексуальної орієнтації чи будь-якої штучної відмінності, яка нас розділяє", - зазначив екс-президент.

Як розповів Клінтон, багато доччиних друзів-геїв щороку збираються за його родинним столом на День подяки, і він до них дуже прив’язався.

"З роками я був змушений визнати той факт, що люди, котрі виступають проти того, щоб геї мали рівні права у сфері укладання шлюбів діють із міркувань власної ідентичності, а не з поваги до інших", - додав політик.

Як зазначає видання, за часів президентства Білла Клінтона близько 150 осіб із нетрадиційною сексуальною орієнтацією обійняли державні посади. Зокрема демократ Джим Хормел став послом США в Люксембургу, будучи "відкритим" геєм – і таке відбулося вперше в історії.

Однак Білл Клінтон свого часу підписав "Акт про захист шлюбу", що згодом назвав однією з найбільших помилок.

Нагадаємо, на підтримку одностатевих шлюбів нещодавно виступила Гілларі Клінтон, а також багато зірок музики та кіно.

Фото Reuters з сайту theatlantic.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів