Сім'ї Джексона відмовили у компенсації його смерті

3 жовтня 2013, 10:19

Сім'я покійного короля поп-музики Майкла Джексона програла суд проти компанії-організатора його останнього гастрольного туру.

Рідні співака вимагали, аби їм виплатили 290 мільйонів доларів за концерти, які так і не відбулися через смерть Майкла.

Однак присяжні суду в Лос-Анджелесі вирішили справу не на користь Джексонів, повідомляє "CNN".

Так, суд визнав, що компанія "AEG Live" не має відношення до смерті співака Майкла Джексона і не зобов'язана виплачувати компенсацію його рідним.


Як відомо, мати Джексона Кетрін стверджувала, що "AEG Live" найняли лікаря Конрада Мюррея, який не впорався зі своїми обов'язками.

Сім'ї Джексона не вдалося отримати купу грошей за смерть Майкла

Мюррея в листопаді 2011-го року визнали винним у халатності, що призвела до смерті Джексона, і засудили до чотирьох років в'язниці. На цій підставі спадкоємці поп-короля зажадали від організаторів концертів 10 мільярдів від зірваних концертів, а також 30 мільярдів доларів, які співак міг би заробити, залишившись в живих.

Пізніше сума вимог скоротилася приблизно до одного мільярда доларів.

Про позов стало відомо в 2010-му році. Тоді "AEG Live" назвала претензії сім'ї Джексонів "абсурдними". У ході судового процесу, який розпочався в квітні, представники компанії наполягали, що Джексон сам вибрав собі Мюррея в якості лікаря.

Щоб винести вердикт, присяжним знадобилося чотири дні. Вони встановили, що "AEG Live" дійсно найняла Мюррея. Проте він був кваліфікованим лікарем і мав у своєму розпорядженні ліцензією, тому у компанії не було ніякої можливості оцінити ризик.

Джексон, вирішили присяжні, страждав залежністю від медичних препаратів і навіть його рідні не знали про його пристрасть до снодійних.

"Я вважав Майкла Джексона творчим партнером і другом. Ми втратили одного з найбільших музичних геніїв світу, але я з полегшенням і великою вдячністю можу сказати, що присяжні визнали, що ані я, ані будь-хто інший у "AEG Live", не винні у трагічній смерті Майкла", - зауважив генеральний директор компанії Ренді Філліпс.

Нагадаємо, Майкл Джексон помер у червні 2009-го року у віці 50 років через передозування заспокійливого препарату "Пропофол".

Співак помер за два тижні до початку великого концертного туру з 50 виступів, за допомогою якого він планував повернутися на сцену.

Фото "Reuters" з сайту mstarz.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів