Принци Вільям та Гаррі розповіли, як взнали про смерть Діани: Невіра, заперечення, оніміння

23 серпня 2017, 14:18

Із наближенням 20-річчя від дня трагічної загибелі принцеси Діани, її сини Вільям та Гаррі погодилися поділитися особистими сумними та гіркими спогадами.

Принци, котрим на момент материної смерті було 15 та 12 років, пригадали, як приголомшила їх та страшна звістка.

Фрагменти з документального фільму про Діану наводить The Daily Mail.

Принц Гаррі втратив маму, коли йому було 12

"Невіра. Відмова це приймати. Не було бурних проявів горя, звісно, не було. Я не думаю, що хтось такого ж віку в такій ситуації здатен зрозуміти, що означає рухатися далі… Пригадую просто відчуття повного оніміння. Дезорієнтації, сум’яття, ти почуваєшся дуже, дуже заплутаним. І постійно питаєш себе: "Чому я? Що я зробив? Чому це сталося з нами?", - поділився Вільям.


"Одна з найтяжчих речей для одного з батьків – це сказати дітям, що інший помер. Я не знаю, як люди з цим справляються. Але він (Чарльз) був тим із батьків, хто в нас лишився. І він щосили старався подбати про те, щоби ми були захищені та доглянуті. Він так само переживав процес скорботи", - зазначив Гаррі.

Принци поділилися спогадами про Діану в документальному фільмі

Коли юні принци повернулися з шотландської резиденції до Лондона, щоби ховати Діану, та любов, котру відчували до неї люди, стала додатковими тортурами для Вільяма з Гаррі.

"Люди хапали нас, обіймали і всяке таке. Я нікого за це не звинувачую, звісно, ні. Але такі моменти були шоком. Люди кричали, люди плакали, руки людей були мокрими від сліз, котрі вони витирали, перш ніж потиснути мою руку", - пригадав Гаррі.

Зі слів Вільяма, крокування за материною труною було найважчим, що він колись робив у своєму житті.

"Я просто пам’ятаю, як ховався за моїм чубом, у ті часи в мене було багато волосся, я тримав голову схиленою", - сказав він.

Маленький Вільям на руках у Діани

До слова, як пише видання, принц Вільям уперше публічно підняв тему булімії, на яку страждала його мати. Це сталося під час розмови з тележурналістом Марком Остіном, який зняв документальний фільм про анорексію.

22-річна донька Остіна, котра подолала страшну хворобу, теж узяла в ньому участь.

"Нам треба нормалізувати розмову про психічне здоров'я. Те, що ти про це говориш – дуже хоробро", - сказав дівчині Вільям, запевнивши, що дуже пишається своєю мамою, котра відверто говорила про свій розлад харчової поведінки.

"Ми маємо тверезо підходити до таких проблем, а не ховати їх у темряві, де вони гнитимуть", - наголосив принц, підкресливши, що психічне здоров'я не менш важливе за фізичне.

Нагадаємо, ходять чутки, що Діана – не єдина жінка в сім'ї Вільяма, котра страждала на булімію. Цю серйозну проблему буцімто має й герцогиня Кейт Міддлтон.

Фото з Instagram Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів