Така традиція: бджіл Єлизавети ІІ офіційно сповістили про її смерть

15 вересня 2022, 11:50

Королівський бджоляр Джон Чеппл, який уже 15 років опікується королівськими пасіками, повідомив комахам про те, що Єлизавета ІІ пішла з життя і тепер у них новий господар, король Чарльз ІІІ.

Цій традиції вже кілька століть, пише The Daily Mail.

Вважається, якщо не поінформувати бджіл про зміну керівництва, вони можуть перестати робити мед, покинути вулики або навіть померти.

 
Її Величність багато років тримала бджіл
фото getty images

Чеппл особисто з'їздив на пасіки при Букінгемському палаці та Кларенс-хаусі. Він закликав бджіл поводитися чемно з новим хазяїном та пов'язав на вулики жалобні стрічки.

"Ти стукаєш у кожен вулик і говориш: "Хазяйка померла, але не відлітайте. Ваш хазяїн буде вам добрим хазяїном", - розповів Чеппл.

"У Кларенс-хаусі два вулики, а в Букінгемському палаці п'ять. У цю пору року в кожному вулику живе по 20000, може, трохи більше, але в мене не дуже виходить їх рахувати. Улітку їх понад мільйон", - поділився Чеппл.

 
Бджоли втратили свою королеву, але тепер у них є король
фото з instagram чеппла з сайту The Daily Mail

"Я вже на пенсії. Мені 79. Бджолярство - це моє хобі, тож я дбаю про декілька вуликів важливих людей. Номер один - це королева, тобто королева була номером один. Я був бджолярем королеви і сподіваюся, тепер отримаю нову роботу, буду бджолярем короля", - сказав він.

Нагадаємо, в Єлизавети ІІ лишилося четверо собачок. Імовірно, їх забере до себе жити один із синів королеви.

ТАКОЖ ЧИТАЙТЕ:

Лише 3 предмети: експертка припустила, в яких коштовностях поховають королеву Єлизавету

Гліцинії Єлизавети ІІ та нарциси Чарльза: королівські сади діляться квітковим натхненням у Instagram

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів