"Не опускайте очі": хореограф-воїн Дікусар про "прірву між двома світами", необхідність підтримки захисників і чи повернеться на паркет

24 жовтня 2023, 11:45

Хореограф Дмитро Дікусар, який на самому початку повномасштабного вторгнення мобілізувався до лав ЗСУ, відповів тим, хто запитує, чи він, бува, не "награвся" уже у війну.

Думками про "два різних світи" - військових на фронті та цивільних у тилу - зірка поділився у Instagram. Рідкісний допис Дмитро, який нечасто дає про себе знати в соцмережі, розмістив із нагоди свого 38-річчя.

24-го жовтня Дікусару виповнилося 38 років

24-го жовтня Дікусару виповнилося 38 років

"У свій день народження поділюсь думками, маю право… Я бачив два різні світи. Вони ніби поряд, але між ними "прірва", - зазначив Дікусар.


"Коли ви бачите військових, не опускайте очі! Привітайтесь, або посміхніться. Нікому, не треба, щоб ви емоціонували, достатньо просто поваги і продовження підтримки людей, що вас захищають! Тільки адресно і з розумом. Я давно усвідомив, що без помочі звичайних цивільних ми би давно програли. Просто не втомлюйтесь і бережіть себе. Без вас нам кінець", - запевнив він.

Дікусар додав, що він щасливий, бо оточений прекрасними людьми, а ще постійно відчуває любов та довіру своєї аудиторії.

"P.S. Тим, хто цікавився… Ні, я ще не "награвся" в війну. Повернусь тільки після перемоги", - написав Дмитро.

Це фото Дмитро постив у свій день народження восени 2021-го. Хто би тоді міг сказати, що вже через кілька місяців паркет хореографу доведеться змінити на поле бою...

Це фото Дмитро постив у свій день народження восени 2021-го. Хто би тоді міг сказати, що вже через кілька місяців паркет хореографу доведеться змінити на поле бою...

До слова, однією з перших, хто прокоментував пост Дікусара, стала його колишня дама серця, співачка Ірина Білик.

"Із днем народження, кращий із найкращих!", - привітала вона.

У розмові зі "Сніданком 1+1" Дікусар розказав, де зустрів свій день народження і чи повернеться на паркет.

"Це моя перша офіційна відпустка. Я маю 15 діб, щоб трошки підправити здоров’я та підкрутити гайки. В мене травмування, яке заважає мені працювати і бути ефективним. Я так зрозумів, що цей дощ іде надовго і треба тримати себе в формі. Крім того, я буду гуляти і намагатися переключитись на інші думки", - поділився він.

"Останнього разу в мене не дуже вийшло, тому я довго не протримався і повернувся назад. Я не виключаю, що і зараз, коли я вирішу свої питання зі здоров’ям, можу не досидіти свою відпустку до кінця. Залежить від морального стану, від емоційного стану. Будемо дивитися", - додав Дмитро.

Дікусар у відпустці має подбати про своє здоров'я, перш ніж знову повернутися на фронт

Дікусар у відпустці має подбати про своє здоров'я, перш ніж знову повернутися на фронт

Він відповів на питання, чи дратує щось військовослужбовців, коли вони повертаються з окопів в мирне життя і як взагалі наші захисники реагують на історії з гучними вечірками цивільних.

“Перш за все хочу сказати, що ніхто не налаштований, щоб люди в тилу, в цивільному житті сиділи і плакали. Не треба сидіти, плакати і нічого не робити. Веселіться, відмічайте, але, будь ласка, якусь частину своєї любові, уваги і грошей виділяйте тим хлопцям, які зараз кожну секунду боронять нашу землю", - закликав він.

"І по-друге, що б я вам зараз не розказував, хто б з військових вам не пояснював, поки не побачиш жахіття на власні очі, ти ніколи не зрозумієш. То не бачу ніякого сенсу. Не треба співчуття, потрібна конкретна, беземоційна, спокійна допомога в міру своїх можливостей”, - зазначив Дікусар.

Про своє повернення на паркет військовослужбовець поки навіть не думає.

"Я точно знаю, що до кінця війни, поки ми не переможемо, я не зможу вийти на паркет і танцювати танці. Навіть не можу собі такого уявити. Я танцюю душею, а моя душа зараз не хоче танцювати", - зізнався він.

"Душа хоче бути максимально ефективною і моя ранкова молитва - це “Боже, дай мені сьогодні щось корисного зробити. Зробити все, на що я буду здатний”. Це для мене головне. Бо то суцільне горе, як в пеклі. Тому я хочу, щоб все це зупинилось. Буду робити стільки, скільки потрібно. Навіть якщо це буде надцять років і виходу не буде - я буду там. На паркет я, раніше ніж настане перемога, не повернусь”, - пояснив Дмитро.

Нагадаємо, навесні Дмитро побував у звільненні та зізнався, що "на гражданці" відчув себе дискомфортно, хоча й зміг уперше за тривалий час обійняти рідних.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів