"У мене дві медалі вже є": El Кравчук про заклики йти служити, чоловіків, які виїхали за кордон, та майбутнє Винника

22 січня, 17:45

Співак El Кравчук вважає, що чимало чоловіків-українців, які перебували за кордоном на момент початку повномасштабного вторгнення або виїхали через страх, уже хочуть повернутися, але не знають, як це зробити.

Про це, а ще про те, чому, на його думку, "призивати всіх без розбору" до війська - це помилка, 46-річний виконавець говорив у інтерв'ю Telegraf.

"Чесно кажучи, бачив за кордоном небагато чоловіків. Але вважаю, що багато з них планують повернутися в Україну. От, наприклад, історія з нашого артистичного життя. У нас із Андрієм Данилком є друг з його колективу — дуже молодий сурмач. На жаль, спочатку війни він перелякався і залишився за кордоном після гастролей. А зараз дуже хоче повернутися і щось зробити для країни. Але постає запитання: "Що зробити? Як повернутися?"", - розказав Андрій.

El Кравчук переймається долею українських чоловіків, які перебувають за кордоном, бо бояться вертатися

El Кравчук переймається долею українських чоловіків, які перебувають за кордоном, бо бояться вертатися


"І я це чую не тільки від нього. Справді, є чоловіки, які на момент вторгнення працювали за кордоном, а тепер дуже хочуть повернутися. Але як це зробити? Мабуть, бояться, що їм загрожує служба в армії. Проте в армії потрібні різні люди", - зазначив співак.

Як вважає Кравчук, на сурмі в армії теж хтось має грати. Але користі від гарного музиканта все одно більше буде на сцені.

"Це дуже велика помилка — призивати усіх без розбору. Коли я читаю коменти у себе в соцмережах, де кажуть: "Чому ти не служиш? Іди служи!" А я служу, справді служу, у мене дві медалі вже є. Служу своєю піснею, моя зброя — мій мікрофон", - наголосив співак.

В Андрія вже є дві медалі

В Андрія вже є дві медалі

"Не знаю, може, це не дуже коректно казати, але я теж готовий співати там, де ризиковано. Я хочу їздити в армію як чоловік і співак на самісінький передок", - запевнив він.

На думку Кравчука, чоловіки за кордоном мріють, щоби був прийнятий якийсь закон, який допоможе їм легально повернутися, "красиво віддати борг державі, відпрацювати свою "вину"".

А от співак Олег Винник, припускає El Кравчук, уже навряд чи повернеться на українську сцену.

"Винник взагалі мав малий стосунок до України. Багато років працював у Німеччині до того, як з'явився в Києві. Вже мав там кар'єру, співав у театрах. Мабуть, він повернеться до цього, як і виступав на німецькій сцені раніше. І буде жити, як і жив до того, як вирішив пару років у Києві працювати і пару мільйонів євро вивезти в Європу після виборів. І все", - заявив Андрій.

"Буде цікаво, коли дізнаються, скільки він заробив на цих виборах, на яких всі програли. Ніхто там не виграв, але гроші заплатили", - додав співак, маючи на увазі, вочевидь, парламентську виборчу кампанію 2019-го року.

Андрій вважає, що Олег Винник, який виїхав за кордон 26-го лютого 2022-го року, вже не повернеться на українську сцену

Андрій вважає, що Олег Винник, який виїхав за кордон 26-го лютого 2022-го року, вже не повернеться на українську сцену

Нагадаємо, в жовтні El Кравчук представив кліп-заклик до українок, щоби ті поверталися на Батьківщину.




Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів