"Це не категоричне моє "ні": Осадча пояснила, чому поки не всиновлюватиме дитину

6 листопада 2023, 14:15

Телеведуча Катерина Осадча прикрасила собою діджитал-обкладинку Insider.ua, ставши героїнею листопадового номеру.

40-річна зірка у інтерв'ю говорила про запуск її благодійного фонду, про трансформацію її повсякденного життя під час повномасштабної війни та звичку, якої позбулася. А ще Катерина пояснила, чому вирішила поки відмовитися від ідеї щодо всиновлення.

Про всиновлення, ще навесні 2022-го року, першим заговорив Юрій Горбунов

Про всиновлення, ще навесні 2022-го року, першим заговорив Юрій Горбунов

Зі слів Осадчої, з приходом війни в неї відбувся повний вихід із зони комфорту. Із волонтерською діяльністю вона почала робити те, чого ніколи не робила, і роботи в цілому побільшало.


"Мій день розпочинається з того, що я відводжу середнього сина Івана до школи, потім займаюся нагальними справами по фундації, біжу на різного роду зустрічі по фонду й іншим проєктам, далі – намагаюся виділити час для прогулянки з найменшим сином Данилом… Взагалі один день не схожий на інший: наприклад, сюди можуть додатися телевізійні робочі сесії, розвіз синів на гуртки, забави з дітьми ввечері тощо", - розказала Катя.

Фотосесія відбувалася в дворі заміського будинку Осадчої на початку вересня

Фотосесія відбувалася в дворі заміського будинку Осадчої на початку вересня

"Під час повномасштабного вторгнення я прищепила собі нову звичку – швидко реагувати на людський біль і допомагати його усунути. А от щодо звички, якої позбавилася, – так це точно купувати новий одяг", - поділилася вона.

Фонд Осадчої, зокрема, займатиметься допомогою родинам, які хочуть узяти прийомну дитину. Адже чинна система всиновлення, його законодавча база потребує суттєвого вдосконалення.

"Раніше ми з чоловіком висловлювали бажання про усиновлення дитини. Та після того, як я почала занурюватися у цей процес більш детально, рішення довелося відкласти", - зазначила Катя.

40-річна Катя, в якої є троє рідних синів, рішення щодо всиновлення вирішила відкласти

40-річна Катя, в якої є троє рідних синів, рішення щодо всиновлення вирішила відкласти

Як висловилася телеведуча, люди часто не усвідомлюють, що їхнє бажання всиновити - це лише "верхівка айсберга", під якою купа "але".

"...Коли я дослідила проблему усиновлення в Україні, і в юридичній площині, і в соціальній, зрозуміла: аби усиновити дитину, її потрібно шукати і виборювати через суди. Це справді – боротьба за цю дитину", - наголосила Осадча.

"Це не категоричне моє "ні" щодо усиновлення, але поки не зміниться система, не стане більш прозорою, я навряд чи буду готовою до боротьби із соціальними службами так, як Тімур й Інна Мірошниченки", - зізналася вона.

Виборювати прийомну дитину Осадча не готова

"Виборювати" прийомну дитину Осадча не готова

Осадча додала, що Мірошниченкам тепер "прилітає" від недоброзичливців, мовляв, вони – публічні, і саме тому їм вдалося усиновити дитину тоді, коли тисячі непублічних родин цього зробити не можуть.

"Напевно, я буду готова усиновити дитину, коли загальна ситуація щодо цього зміниться в країні і коли я не буду добиватися цієї дитини, тому що я – публічна", - резюмувала Катерина.

"Натомість, я хочу скористатися цією публічністю, аби привернути увагу до того, що проблема дітей, які залишилися без батьків, – у затягнутій реформі, яка нарешті має відбутися. Тоді українці зможуть усиновлювати не через хабарі і не через жахливу бюрократію. Вона має бути, але в здоровому сенсі – дітей не можна роздавати просто так, але й ними не можна торгувати", - заявила вона.

Нагадаємо, Тімур та Інна Мірошниченки, які влітку стали батьками прийомного синочка Марселя, днями знову подали документи на всиновлення - "бо є місце в серці і квартирі".






Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів