Засуджений за вбивство своєї дівчини паралімпієць Пісторіус достроково вийшов із в'язниці

5 січня, 15:40

37-річний паралімпієць із ПАР Оскар Пісторіус, який з 2017-го року відбував покарання за вбивство своєї дівчини фотомоделі Ріви Стінкамп, вийшов на волю.

Як повідомляє CNN, чоловіка випустили достроково після відбування половини строку, що, власне, передбачено законом ПАР.

Втім спортсмен житиме за умовами умовно-дострокового звільнення аж до закінчення його повного терміну покарання, тобто до 2029-го року.

Пісторіус відбув лише половину 13-річного терміну

Пісторіус відбув лише половину 13-річного терміну

фото Getty Images

Повідомляється, що Пісторіуса звільнили вранці 5-го січня. Проте жодної інформації про його місцезнаходження немає. Місцеві ЗМІ припускають, що чоловік житиме у будинку дядька, а не у власному помешкані.

Як відомо, Оскар Пісторіус застрелив свою дівчину Ріву Стінкамп 14-го лютого 2013-го року. Паралімпієць не визнав свою провину. Натомість захист спортсмена стверджував, що той діяв так, бо думав, що хтось удерся до його будинку.

Ріва була застрелена 4-ма пострілами, які Оскар зробив крізь двері зачиненої кімнати

Ріва була застрелена 4-ма пострілами, які Оскар зробив крізь двері зачиненої кімнати

фото Getty Images

Спершу, у 2014-му Пісторіуса було визнано винним у ненавмисному вбивстві. Тоді його було засуджено до 5 років ув’язнення. Проте згодом суд вищої інстанції скасував вирок, замінивши звинувачення на умисне вбивство. Відповідно після цього термін збільшили до 6 років.

Пізніше прокурор оскаржив рішення та вимагав більш суворого покарання. Після чого, у 2017-му, Вищий апеляційний суд ПАР засудив Пісторіуса до 13 років ув’язнення.

Нагадаємо, це не єдиний випадок, коли публічні люди та зірки скоюють убивства. Наприклад, у 2018-му канадський автор хорор-коміксів отримав довічне ув'язнення за жорстоке вбивство своєї дівчини, української моделі Яни Касьян.

У 2022-му зірка серіалу "Рівердейл" Раян Грентем також отримав довічний термін за вбивство власної матері. Актор провину визнав та навіть зізнався, що хотів вбити прем'єра Канади Джастіна Трюдо.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів