"З якої радості?": Антитіла відмовили незрячому військовому використати їхню пісню, а потім вибачились

22 листопада 2023, 15:50

Гурт "Антитіла" втрапив у гучний скандал пов’язаний із їхнею піснею "Фортеця Бахмут".

Військовий ЗСУ Віталій Верес, який у боях під Бахмутом втратив очі, звернувся до одного з учасників бенду із проханням використати пісню у відео про себе. На що отримав різку відмову.

Віталій отримав поранення у боях за Бахмут

Віталій отримав поранення у боях за Бахмут

фото з Instagram Віталія

Про це сам Віталій розповів на своїй сторінці в Instagram, де також показав скріни переписки з музикантом гурту.

"Друзі, хочу поділитися з вами ситуацією, яка мене дуже вразила. Ми надихнулися створити відео про найголовнішу битву мого життя – битву під Бахмутом. Про те, як я отримав поранення та про мою подальшу долю і шлях. В пошуках музики ми зупинилися на композиції гурту “Антитіла” "Фортеця Бахмут"...

Написавши Сергію Вусику, співзасновнику гурту про дозвіл використати трек у нашому відео, я отримав шокуючу відповідь. Хочу звернутися до гурту Антитіла. Чи справді є сенс у вашій пісні? І чи ви справді підтримуєте військових, чи це просто пусті балачки?”, – сказав Віталій Верес у відео.

З якої радості ми маєм це робити і давати дозвіл вам викладати виставляти наші пісні?, – відповіли Віталію

"З якої радості ми маєм це робити і давати дозвіл вам викладати виставляти наші пісні?", – відповіли Віталію

скріншот з відео
Військовий спробував пояснити свою історію

Військовий спробував пояснити свою історію

скріншот з відео
Військовому порадили повивчати інформацію, де воювали Антитіла

Військовому порадили "повивчати інформацію", де воювали Антитіла

скріншот з відео

Незабаром після публікації звернення гурт у соцмережах прокоментував ситуацію. Сергій Вусик вибачився перед військовим і сказав, що не розібрався, з ким спілкувався.

"Я визнаю що був неправий. Я жодним чином не хотів образити чи принизити військового. Так, я не розібрався і не заглибився в те, з ким розмовляю. І в силу важких графіків та навали в коментарях під відео та в особистих повідомленнях, купи ботів та інших різних особистостей я відповів доволі різко… Я вибачаюсь за свою реакцію. Військового, а тим паче який отримав поранення на війні, я б і не подумав ображати навмисно", – сказав музикант.

Нагадаємо, раніше “Антитіла” вже викликали обурення українців, оголосивши про концерт у Криму в 2024-му році. Проте фронтмен колективу Тарас Тополя запевнив, що вважає це цілком реалістичною подією.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів