$180 тисяч за хакнутий телефон: принц Гаррі виграв суд проти британських ЗМІ

15 грудня 2023, 16:30

Британський принц Гаррі здобув перемогу в судовому процесі проти Mirror Group Newspapers та отримає компенсацію в розмірі 180 тисяч доларів.

Високий суд Лондона 15-го грудня постановив, що 15 із 33 публікацій ЗМІ про герцога Сассекського, що розглядалися в рамках позову, базувалися на інформації, здобутою шляхом зламу мобільного телефона самого Гаррі або людей, які з ним спілкувалися, чи ще в якийсь незаконний спосіб.

Про це повідомляє People.

Принц Гаррі в суді зміг довести, що інформацію про нього преса отримувала в незаконний спосіб

Принц Гаррі в суді зміг довести, що інформацію про нього преса отримувала в незаконний спосіб

Фото Getty Images

Принц Гаррі не був присутній при оголошенні рішення, але його звернення з цього приводу зачитав адвокат.

"Сьогодні прекрасний день для правди, а також для відповідальності", - заявив 39-річний син короля.

"Мені казали, що як битимешся з драконами, то дістанеш опіки. Але у світлі сьогоднішньої перемоги та важливості того, що необхідно для вільної та чесної преси - це ціна, яку варто сплатити. Місія триває", - зазначив Гаррі.

Місія триває, себто to be continued...

"Місія триває", себто to be continued...

Фото Getty Images

Цікаво, що принц став першим представником верхівки королівської родини Великої Британії, хто давав свідчення у суді впродовж останніх 130 років.


Перед ним такий досвід мав король Едвард VII. Будучи ще принцом Вельським, він давав свідчення двічі: в справі про розлучення шотландських аристократів у 1870-их та в справі за звинуваченням у картярському шахрайстві в 1890-их.

Це, звісно, якщо не рахувати принцесу Анну, яка в 2002-му році офіційно визнала свою провину в тім, що її собака Дотті породи англійський бультер'єр вкусила двох дітей у Віндзорському парку.

Як пише The Guardian, Анна тоді відбулася штрафом та грошовою компенсацією постраждалим. А Дотті - заняттями з кінологом та наказом перебувати на повідці в публічних місцях.

Нагадаємо, Гаррі подав до суду в 2019-му. А Меган Маркл у 2021-му відсудила грошову компенсацію в Associated Newspapers за публікацію її листа до батька, попри те, що останній сам передав його ЗМІ.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів