Обама став людиною року

19 грудня 2012, 16:53

Президента США Барака Обаму визнали людиною року.

Таке звання Обама отримав від журналу "Time", пише "Lenta.ru".

На думку редакції видання, президенту Америки вдалося скористатися змінами у країні та заручитися підтримкою як білих, так і кольорових виборців.

Відзначаючи заслугу Обами перед країною, в журналі його назвали "символом і в якомусь сенсі архітектором нової Америки".


Обама вдруге заслужив звання "Людина року"

У 2008-му році Обама вже отримував звання людини року за версією "Time". Саме тоді він уперше здобув перемогу на президентських виборах.

Крім американського лідера до списку претендентів на титул людини року увійшли його єгипетський колега Мохаммед Мурсі, держсекретар США Гілларі Клінтон та її чоловік, Білл Клінтон.

Крім того, претендентами були гендиректор "Yahoo!" Марісса Майєр, гендиректор "Apple" Тімоті Кук, а також Малала Юсуфзай - пакистанська блогерша, що стала відомою після нападу на неї талібів.

Раніше під час опитування читачі журналу назвали людиною року лідера КНДР Кім Чен Іна, який править країною вже протягом року.

За визначенням самої редакції, людиною року може стати "особа або група осіб, які зробили найбільший вплив на новини та на наші життя, будь воно позитивним чи негативним, а також символізують все важливе, що сталося у поточному році".

Обкладинка журналу "Time" з сайту видання

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів