Де Ніро зняв фільм про свого батька – гея

23 січня 2014, 12:01

Американський актор Роберт Де Ніро зняв документальний фільм про життя та творчість свого батька, художника Роберта Де Ніро-старшого.

Той пішов із сім'ї, коли синові було 3 роки, бо усвідомив, що він - гомосексуаліст.

У стрічці кінозірка виступає оповідачем та читає батькові щоденники, пише "The Daily Mail".

Де Ніро доносить до глядача муки батькової боротьби з власною сексуальністю в часи, коли суспільство ставилося до таких людей не так, як зараз. Зі слів актора, його татові так і не вдалося віднайти злагоду в своїх стосунках з Богом.


Де Ніро-старший помер від раку в 1993-му. Усе його життя вони з сином були дуже близькі. Із матір’ю актора вони розлучилися по-дружньому.

Роберт Де Ніро з татом незадовго до його смерті

"Я зробив це для нього", - сказав Роберт Де Ніро, представляючи свій фільм на кінофестивалі "Sundance Film".

"Я хотів, щоби мої менші діти – які народилися вже після того, як він помер, знали, чим займався їхній дідусь. Я навіть зберіг незмінною його художню студію, щоби вони могли її побачити", - поділився актор.

Як розповів режисер стрічки Перрі Пельц виданню "The Hollywood Reporter", від початку Де Ніро планував зняти її суто для свої родини.

"А тоді він збагнув, що вона оповідає історію не лише про творчість Роберта Де Ніро-старшого – яка є дивовижною – а про весь тогочасний мистецький світ", - зазначив він.

Де Ніро-старший став відомим після Другої світової, коли набув популярності абстрактний експресіонізм. Хоча роботи художника, які представлені в галереях по всьому світі, все ж не відносять до цього стилю. Його часто називають фігуристом.

Прінтскрін з сайту "The Daily Mail"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів