BAFTA: "Найкращі" Бланшетт, Лоуренс і Міррен. ФОТО

17 лютого 2014, 10:50

Актриси Кейт Бланшетт, Дженніфер Лоуренc та Хелен Міррен отримала нагороди премії Британської академії кіно і телебачення (BAFTA).

На церемонії, яка відбулася у неділю, 16-го лютого, у Королівській опері в Ковент-Гардені, найкращим фільмом року було названо "12 років рабства", повідомляє "Reuters".

Цьогорічні переможці BAFTA

Премію за найкращу чоловічу роль отримав Чіветель Еджіофор, який знявся в фільмі-переможці.

Чіветель Еджіофор отримав звання "Найркащий актор"

Найкращою актрисою стала Кейт Бланшетт, яка зіграла у фільмі "Жасмин" Вуді Аллена.


А оскароносна Дженніфер Лоуренс отримала звання найкращої актриси другого плану за роль у фільмі "Афера по-американськи".

Кейт Бланшетт стала найкращою серед актрис

В аналогічній чоловічій номінації премії удостоївся Баркхад Абді за роль у фільмі "Капітан Філліпс".

Найкращою британською картиною визнана "Гравітація". Фільм, де головні ролі зіграли Сандра Баллок та Джордж Клуні, знімали у Великобританії, тому він мав право брати участь у номінації.

До слова, всього "Гравітація" була представлена в 11 номінація й отримала перемогу за кращу режисуру (Альфонсо Куарон), також за звук, операторську роботу, візуальні ефекти і оригінальну музику.

Знамениту актрису Хелен Міррен удостоїли вищої нагороди Британської кіноакадемії BAFTA "за видатні заслуги у кінематографі".

Хелен Міррен отримала нагороду за заслуги у кіно

Свою премію акторка отримала з рук принца Вільяма. Перш ніж вручити Міррен статуетку у вигляді маски, принц описав її як "надзвичайно талановиту британську актрису, яку я міг би називати бабусею".

На премії у Лондоні було помічено багато голлівудських знаменитостей. Зокрема, на червоній доріжці з'явився Леонардо ДіКапріо, Бред Пітт з Анджеліною Джолі, Ума Турман, Опра Вінфрі та інші.

Ведучим шоу традиційно був письменник так актор Стівен Фрай.

Фото з Instagram BAFTA

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів