Син Віктора Цоя звинуватив російського депутата у наклепі

25 квітня 2014, 10:08

Син покійного лідера гурту "Кино" Віктора Цоя Олександр просить покарати депутата Державної Думи Росії Євгена Фьодорова за наклеп.

Нащадок рок-музиканта подав заяву до Слідчого комітету з проханням притягнути до кримінальної відповідальності парламентарія за те, що той заявив про співпрацю Цоя з ЦРУ, повідомляють "РИА Новости".

"Олександр Цой сьогодні подав заяву до Слідчого комітету Росії з проханням притягнути депутата Держдуми Євгена Фьодорова до кримінальної відповідальності за вчинення злочину, передбаченого частиною 2 статті 128.1 КК РФ", - сказав адвокат заявника Анатолій Кучерена.

Як відомо, депутат Держдуми Євген Фьодоров вважає, що Віктор Цой був завербований агентами ЦРУ, працював за планом розвалу Радянського Союзу, а його останні пісні писали в Голлівуді. Про це він нещодавно заявив на камеру.


У своїй заяві до слідчих Олександр Цой вказує, що депутат в рамках свого інтерв'ю повідомив завідомо неправдиві відомості, що порочать честь і гідність Віктора Цоя.

Александр Цой вважає, що депутат своє заявою порочить честь і гідність лідера "Кино"

"Інформація, яка поширена Фьодоровим, є свідомо помилковою, не відповідає дійсності і заснована на чутках і плітках, порочить пам'ять Віктора Цоя, а також зачіпає мої честь і гідність як його сина", - йдеться в заяві.

Крім того, Олександр Цой направив заяву голові комісії Держдуми з питань депутатської етики Олександру Дегтярьову. У своєму зверненні син музиканта просить розглянути цей випадок, запропонувати парламентарію принести публічні вибачення на адресу родини Віктора Цоя, а також на адресу його шанувальників.

Окрім цього заявник просить поширити в ЗМІ інформацію про факт порушення Фьодоровим правил депутатської етики та позбавити його права виступати на засіданнях палати.

Раніше адвокат Цоя вже направив депутату офіційного листа із закликом вибачитися перед родичами і близькими рок-музиканта. В іншому ж випадку проти депутата може бути порушена кримінальна справа про наклеп.

Однак Фьодоров відмовився вибачатися, заявивши, що ніколи не говорив про співпрацю музиканта з агентами ЦРУ. Він також додав, що має намір направити в слідчі органи запит щодо ЗМІ, що поширюють таку наклепницьку інформацію.

Фото kazanfirst.ru

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів