Собчак Міхалкову: Поверніть "Оскар" "мерзенним американцям"!

2 вересня 2014, 11:42

Російська телеведуча Ксенія Собчак написала відкритого листа режисеру та актору Нікіті Міхалкову.

Білявка по пунктах відповіла чоловікові на претензії, які він пред’явив до неї з екрану одного з федеральних російських каналів.

Свою відповідь Ксюша опублікувала у виданні "Сноб".

Собчак обурило те, що Міхалков закликає музиканта Андрія Макаревича віддати усі нагороди тим людям, "до яких він так погано ставиться". Спершу телеведуча зазначила, що взагалі-то нагороди дає народ, а не окремі люди – можновладці, а потім закликала й самого режисера повернути нагороди:


"Нікіта Сергійович, я закликаю вас бути послідовним. Поверніть вашого "Оскара" мерзенним американцям, які "бомблять Ірак і Лівію" і "терзають" керівників інших країн! Ви ж їх не поважаєте? А разом з тім і "гейропі" поверніть призи з Іспанії, Франції, Італії в відповідь на їх санкції".

Ксенія також попросила Міхалкова визначтеся, яких саме людей з урядів Росії та СРСР той поважає, а яким готовий повернути нагороди.

Собчак закликала Міхалкова показати приклад Макаревичу й також відмовитися від нагород з США та Європи

"Уважно вивчивши довгий список Ваших нагород, я не можу не помітити, що Ви були обласкані увагою будь-якої влади… Так визначитеся вже, які нагороди і від кого Ви залишите, а від яких відмовитеся! Від нагород РРФСР? СРСР? Від єльцинських, звичайно ж, відмовитеся? Залишите тільки путінські нагороди? Покажіть Макаревичу приклад справжньої послідовності та принциповості!" - зауважила вона.

У своєму листі Собчак згадала й про Крим. Білявка не приховує, що півострів мусить бути частиною Росії. Однак вона вважає, що не можна було його так нахабно відбирати.

"Цю історичну несправедливість потрібно було вирішувати роками переговорів з Україною, вибудовуванням відносин, дипломатичними торгами. А не красти канделябр з палаючого сусідського будинку, нехай навіть цей канделябр був подарований вами по п'яні", - пояснила свою позицію жінка.

Далі ж Ксюша досить сильно обурилась на заяви Міхалкова про те, як їй не соромно жити на Рубльовці й не думати про тих, хто працює на заводах.

"Ну, по-перше, пан Міхалков, як же Вам не соромно? Ви не забули, що це ви живете на Рубльовці, на Николіній Горі, в розкішному особняку? Це ви маєте маєток на Оке чи то в 50, чи то в 150 гектарів!" - заявила вона.

Телеведуча згадала, як свого часу один знайомий депутат ділився враженнями від помешкання режисера: про розкішну, величезну садибу, про два гостьових будинки на ділянці, окремо - будинки для прислуги, стайня, мисливські угіддя і ліси, лазня на понтонах прямо на озері.

" Різниця між нами лише в тому, що я вважаю, що режисер Вашого рівня має право так жити, якщо, звичайно, ці гроші заробив", - зауважила Ксенія.

Нагадаємо, режисера Нікіта Міхалков останнім часом частенько висловлює свою про путінську позицію. Окрім цього він заявив, що вважатиме за честь опинитися у чорному списку України.

Фото з Instagram Собчак

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів