Дауні-молодший втратив маму

29 вересня 2014, 14:24

Американський актор Роберт Дауні-молодший залишився без мами.

Напередодні промо-туру свого нового фільму зірка "Залізної людини" поділився сумними новинами: 22-го вересня померла його мати - Елсі Енн Дауні.

Мама була для нього найближчою людиною, і Роберт зізнався, що вона надихала його і допомагала йому не тільки на шляху до слави, але і в боротьбі з алкогольною та наркотичною залежністю.

На згадку про неї актор написав у Facebook дуже щирого і зворушливого листа, в якому розповів про труднощі на своєму шляху, акторській кар'єрі і про те, яку важливу роль матір зіграла в його долі.


"Моя мама померла раніше на цьому тижні... Я хочу розповісти дещо про її життя, і звичайним некрологом тут не обійтися... Елсі Енн Форд народилася в квітні 1934-го року в Піттсбурзі. Її батько був інженером, який працював на Панамському каналі, а мати - власницею ювелірної крамниці в Хантінгдоні, де сім'я пізніше і влаштувалася... Істинна "Дочка Американської Революції", - почав свою розповідь Дауні-молодший.

Роберт згадав, як мама зустріла його батька у 1962-му році. Окрім цього артист розповів про проблеми матері з алкоголем і наркотиками, що й призвело до зруйнування шлюбу.

Роберт Дауні-молодший оплакав покійну маму

"В середині 70-х багато творчих людей страждали від алкогольної та наркотичної залежності. Вона почала пити. Їх шлюб тріщав по швах, а вона продовжувала працювати, але недовго", - зізнався він.

"У 1990-му вона вирішила зав'язати з таким життям, звернулася за допомогою, кинула пити. Якраз вчасно, щоб насолодитися декількома десятиліттями проблем з серцем, шунтувань та інших подібних речей", - написав Роберт.

За словами актор, влітку 2004-го року він сам був у дуже поганій формі - також мав проблеми із алкоголем і наркотиками. Та тоді вибратися з цього всього йому допомогла саме мама:

"Вона зателефонувала мені, і я їй у всьому зізнався. Я вже не пам'ятаю, що вона мені тоді сказала, але відтоді я нічого не пив і не приймав".

Елсі Енн Дауні мала серйозні проблеми із серцем. У березні жінка пережила ще одну зупинку серця, і її підключили до апарату життєзабезпечення.

"Вона померла в 11 вечора, 22 вересня. У неї залишився неймовірно люблячий і розуміючий партнер, з яким вони прожили разом 37 років, Джонас Керр. Вона була моїм прикладом для наслідування - і як актриса, і як жінка, що зуміла впоратися із залежністю і не зійти з цього шляху", - написав Дауні-молодший.

"Вона також була відлюдною, самокритичною, мужньою сільською пенсільванкою з шотландско-німецьким корінням, владною, упертою і образливою. Мої амбіції, стійкість, відданість, зміна настроїв, грандіозність, періодична пасивна агресія і моя віра... Це все вона... і я б не хотів нічого змінювати", - зауважив він.

Наостанок Роберт додав: "Якщо у когось з вас є мати, і вона не ідеальна, будь ласка, зателефонуйте їй і скажіть, що все одно її любите...".

Фото з Facebook Роберта Дауні-молодшого

Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів