В екс-вітчима Кардашян через зміну статі хочуть забрати олімпійську медаль

4 червня 2015, 15:17

Колишній американський легкоатлет Брюс Дженнер, котрий на Олімпійських іграх 1976-го року в Монреалі виборов золото, може лишитися без своєї медалі. Все через через його зміну статі.

"Поборники справедливості" зібрали вже майже 10 тисяч підписів під відповідною петицією на сайті Change.org, пише "Radar Online".

Вона називається "#GiveBackTheGold " ("Поверни золото"). Автори петиції вважають, що з боку тепер уже Кейтлін Дженнер нечесно володіти медаллю, бо здобула вона її, змагаючись із чоловіками.

За правилами ж Олімпійського комітету, жінка не може виступати в одному змаганні з чоловіками і навпаки. Автори петиції посилаються на нещодавню заяву Кейтлін, що вона "все своє життя, в усіх сенсах насправді була жінкою".


В олімпійця-трансгендера заберуть медаль?

"Отже, з важким серцем ми маємо спитати, чи правильно те, що в світлі цього пані Дженнер лишить собі свій олімпійський рекорд, бо тоді ми маємо або заявити, що Брюс Дженнер та Кейтлін Дженнер – цілком різні люди (а це, як ми знаємо, неправда), або що Брюс Дженнер фактично був жінкою, котра брала участь у чоловічому (спортивному) заході", - говориться в петиції.

Автори закликають 65-річну Дженнер добровільно віддати золоту медаль, яку вона виборола в змаганні "з не тією статтю" й тим самим підтримати спільноту трансгендерів.

Як зазначає видання, із 2012-го року Міжнародний олімпійський комітет дозволяє брати участь у змаганнях трансгендерам. Проте нова стать спортсмена має бути юридично підтверджена, він має пройти хірургічні процедури зі зміни статі та мінімум 2 роки перебувати на гормональній терапії.

До слова, як повідомило джерело, Кейтлін Дженнер уже провели всі операції, потрібні для її остаточного перетворення на жінку. Між тим на момент її сенсаційного інтерв’ю "Vanity Fair" геніталії в неї ще були чоловічі.

Прінтскрін із сайту Change.org

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів