У собак російського віце-прем'єра "знайшовся" приватний літак. ФОТОЖАБИ

15 липня 2016, 16:00

Песики-коргі, хатні улюбленці віце-прем'єра Росії Ігоря Шувалова пересуваються світом на приватному літаку.

Таку подробицю з життя пухнастих мажорів оприлюднив Фонд боротьби з корупцією російського опозиціонера Олексія Навального. А соцмережі вже відреагували фотожабами.

Як повідомляється на сайті Навального, дані з трекінг-сайтів показують, що маршрути польотів літака "Bombardier Global Express", який коштує 50 мільйонів доларів, збігаються з датами появ самого Шувалова на деяких офіційних заходах у Росії та за кордоном.

Також борт частенько літає до Зальцбургу, де Шувалови буцімто мають палац-дачу.


Песики російського віце-прем'єра Шувалова літають приватним літаком

Проте найцікавішим результатом розслідування стало те, що приватним літаком дружина віце-прем'єра, домогосподарка Ольга доправляє на міжнародні собачі виставки своїх улюбленців. Це вдалося встановити, співставивши дані про переміщення джета з постами та фото, які викладали в соцмережі "собачі менеджери" Шувалових.

Ось воно яке, собаче життя

"Що ви хочете почути? Ви хочете почути, що ми на своєму літаку, задекларованому, возимо своїх собак на виставки, між іншим, міжнародного рівня, захищати честь Росії, як би це не було гучно сказано", - відказала Ольга Шувалова телефоном на запитання юриста ФБК.

Песики Шувалових - призери міжнародних виставок

Щоправда потім, коли той зауважив, що літак якраз не задекларований, Ольга стала менш говіркою та зазначила, що ті, хто проводять це розслідування, "лізуть в пастку".

Соцмережі кепкують із віце-прем'єрських собак

Вищезгаданий літак оформлений через офшори, і власник його невідомий. Якщо ж Шувалови орендують його для поїздок у справах, на дачу та на собачі виставки, то кожен політ в один бік стає їм приблизно в 40 тисяч доларів.

Дружина Шувалова каже, що її пси захищають честь Росії

Як відомо, великою любенькою коргі є королева Великої Британії Єлизавета ІІ, хоча її чотирилапі, схоже, мають не таке розкішне життя.

Фото з соцмереж

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів