Байки політиків: Азаров смакує пельмені, а Клюєв - ковбасу

6 квітня 2012, 16:28

Українські можновладці їдять у найдорожчих ресторанах, хоча публічно заявляють про свої аскетичні смаки.

Про це йдеться у статті журналу "Кореспондент".

Так, прем’єр-міністр Микола Азаров відповів журналістам, що через брак часу їсть переважно вдома або на роботі. Улюбленою своєю кухнею Микола Янович називає українську, а улюбленою стравою - російські пельмені.

"У зарубіжних відрядженнях завжди намагаюся скуштувати місцеві страви. У Китаї, наприклад, дуже сподобалася качка по-пекінськи", - зазначив Азаров, який в Китаї і на пляжі встиг побувати.


Микола Азаров береже вірність пельменям... Фото www.newsru.ua з сайту "ТСН"

Таку саме відповідь надала прес-служба президента - Віктор Янукович надає перевагу українській кухні, а під час закордонних поїздок пробує місцеві страви.

Віце-прем’єр Андрій Клюєв сказав, що рідко відвідує ресторани через напружений графік. За словами міністра, вечеряє він у колі сім’ї, а у відрядженнях надає перевагу середземноморській кухні.

"З дитинства люблю сало і любительську ковбасу. Але в цілому до їжі ставлюся спокійно. Моє правило: не переїдати", - оголосив Клюєв.

За словами Клюєва, він також не любить міцні алкогольні напої. Мовляв, лише у суботу під час сімейної вечері він може собі дозволити келих молодого білого вина.

Клюєв: Що ти, люба! Я тільки сало і любительську ковбасу люблю! Я хіба що на весіллі у племінниці і заради пристойності можу... Фото "Комсомольської правди в Україні"

У сім‘ї ж міністра соціальної політики Сергія Тігіпка надають перевагу здоровій їжі. Тігіпки вживають багато свіжих овочів і легких салатів, принаймні так стверджує дружина віце-прем‘єра Вікторія Тігіпко.

А от на вікенд Тігіпки дають слабину: за словами Вікторії, на вихідних вони всі разом готують і їдять млинці з шоколадною пастою.

Водночас ресторатори розповідають, що українські політики відпочивають у дорогих закладах.

За словами маркет-директора мережі ресторанів "Світова карта" Віталія Шадчнева, серед улюблених ресторанів можновладців – "Липський особняк" (750 г стерляді, запеченої під вершково-ікорним соусом коштує $162, російські млинці з чорною ікрою - $75) та ще близько 20 модних закладів.

У "Липському особняку", зокрема, були помічені голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов і "регіонал" Михайло Чечетов.

Салатики, салатики... А чорну ікру ложками не хочете? Фото з Facebook фотографа Влада Соделя
Подружжя Тігіпків ласує чорною ікрою на ікорній вечірці у Києві

За словами ресторатора Миколи Тищенка, політики надають перевагу найдорожчому й елітному алкоголю і продуктам.

"Чорна ікра і камчатський краб – найулюбленіші страви наших високопосадових клієнтів", - сказав він.

Скажімо, регіонал-банкір Василь Горбаль зізнався, що любить замовити собі смажені мізки і пасту тальятелле з чорними трюфелями і кістковим мозком.

Серед вин, які полюбляють можновладці, Тищенко назвав Château Haut-Brion 1985 року вартістю в 1200 доларів.

Серед віскі, за словами ресторатора Миколи Тищенка, еліта часто замовляє 30-річний Macallan за $287 за пляшку.

Нагадаємо, нещодавно Держпідприємство Державного управління справами з обслуговування офіційних заходів замовило для депутатів делікатеси на кшталт лобстерів, устриць та вина вартістю понад 600 гривень за пляшку.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів