Журавлина, меренга і чорний шоколад: Хіменес-Браво поділився рецептом маминого великоднього панетоне
Напередодні православного Великодня чимало зірок діляться рецептами святкових страв. Серед них і шефкухар та ресторатор Ектор Хіменес-Браво.
Крім пасхи-крафіна, репецоптом якої він поділився раніше, Ектор розказав про традиційний панетоне авторства його мами.
Для смаколика вам знадобиться: 560 грамів борошна, 1 ст. ложка сухих дріжджів, 110 грамів білого цукру, 120 мл теплого молока (не гарячого), 4 великі яйця, 1 ч. ложка ванільного екстракту, 150 грамів м’якого вершкового масла, 75 грамів дрібно нарізаних родзинок, 75 грамів журавлини, 75 грамів карамелізованих апельсинів, 100 грами чорного шоколаду та форма для випікання панетоне.
![Ектор поділився ще одним рецептом до Великодня](https://imgnewtabl.pravda.com.ua/tabloid/system/MediaPhoto/photo/b/9/149684/b992b5fba8a8fc71263748cbdae762341714572958.jpg?w=1210&q=90)
Ектор поділився ще одним рецептом до Великодня
Розігрійте до 40 градусів духовку. Помістіть дріжджі, 1 ст. л. борошна та 1 ст. л. цукру у миску та змішайте. Додайте тепле молоко та перемішуйте близько 5-6 хвилин доки не побачите піну.
Окремо змішайте міксером решту борошна, цукору, всю цедру та сіль. Додайте яйця, суміш дріжджів й ваніль. Масу ретельно перемішайте насадкою для тіста, поки все борошно не зникне. Закрийте плівкою і поставте у духовку 2-4 години. Тісто має збільшитись у три рази.
Після чого тісто треба мішати насадкою для тіста впродовж 5 хвилин і додавати вершкове масло поки не перемішається. Кілька разів зішкребіть тісто зі стінок. Воно повинно стати еластичним та однорідним. До маси додайте сухі фрукти, карамелізовані апельсини та шоколад і перемішуйте ще одну хвилину.
![Ектор з мамою, за чиїм рецептом ви можете приготувати панетоне](https://imgnewtabl.pravda.com.ua/tabloid/system/MediaPhoto/photo/0/3/149681/03f66e5ba846dff2b5cac14d880995351714572335.jpg?w=1210&q=90)
Ектор з мамою, за чиїм рецептом ви можете приготувати панетоне
Змастіть вершковим маслом руки та дерев’яну дошку. Викладіть тісто та сформуйте кулю. Покладіть у форму для панетоне. Зробіть надрізи навхрест гострим ножем. Змастіть верх теплим молоком або теплим рідким вершковим маслом, закрийте плівкою та ще дайте постояти у теплій духовці, доки не виросте у три рази, на що піде десь 2-3 години.
Після цього, зніміть плівку та випікайте у духовці при 175°С 45-50 хвилин, поки зубочистка не виходитиме сухою. Якщо панетоне ставатиме коричневим зверху зарано – накрийте фольгою. Охолодіть та подавайте.
![Ось такий має вийти результат](https://imgnewtabl.pravda.com.ua/tabloid/system/MediaPhoto/photo/2/a/149682/2a30e0ca10da3ad2a3f42a8643a96cdb1714572471.jpg?w=1210&q=90)
Ось такий має вийти результат
Шефкухар також дав пораду щодо прикрашання святкової страви.
"Зазвичай наші з мамою паски були досить скромні. Прикрашали випічку святковою стрічкою, а зверху – вимащували швейцарською меренгою", – зазначає Ектор Хіменес-Браво.
Нагадаємо, раніше рецептом пасочки ділилася співачка Оля Полякова.