зірковий факап-стендап

Баляндраси

Від кросівок до босоніжок: як обрати та з чим поєднувати трендові високі шкарпетки. Фото

16 липня, 07:30
Дівчина у довгих білих шкарпетках

Білі шкарпетки є базою будь-якого гардеробу. А у 2024 році їх обов'язково треба показати

Найбанальніший і найнепомітніший аксесуар гардеробу тепер є головним гравцем образу. Мова йде про шкарпетки. Останні декілька років вони стали яскраво виділятися (привіт, покоління "зумерів") на вулицях у будь-яку пору року.

Що ж, ТаблоID не проходить повз тренди. Розказуємо, як правильно носити шкарпетки та з чим їх поєднувати. А також надихаємося стильним lookbook від зірок.

Послідовники принцеси Діани

Можливо, мало хто пам'ятає, але mainstream на шкарпетки свого часу започаткувала принцеса Діана. Погляньте на один з культових спортивних образів "ікони стилю" – світшот, шорти, кросівки та, звісно, довгі білі шкарпетки.


Принцеса носила зі своїми спортивними костюмами класичні білі бавовняні шкарпетки. Вони були не надто товсті, не надто тонкі, а також ідеально щільні на литках і щиколотках.

Крізь роки вона надихає сучасних знаменитостей слідувати її стилю. Так, 27-річна модель Хейлі Бібер у фотосесії для Vogue відтворила образ леді Ді, показавши шкарпетки у ролі головних гравців.

"Вся подяка та натхнення дивовижно красивій та стильній принцесі Діані, в якій я шукала натхнення для стилю скільки себе пам'ятаю. Дякую, що залишаєте після себе таку знакову спадщину моди та стилю", - написала модель під цими світлинами.

Та що там знаменитості, імениті бренди теж звертають увагу на шкарпетки і вводять їх у свої колекції. Наприклад, під час показу Gucci Cruise 2025 ще більше укорінено тренд на даний аксесуар. Білі подовжені шкарпетки стали прекрасним тандемом із балетками та лоферами.

Показ Gucci 2025 - дівчина у білих шкарпетках
Фото: Getty Images
Показ Gucci 2025 - дівчина у білих шкарпетках
Фото: Getty Images

Як стилізувати шкарпетки

Тож зовсім голі ноги зараз неактуальні. Але важливо правильно підібрати та стилізувати шкарпетки як з образом, так і взуттям. Вони мають бути не надто товсті, аби поміститися в лофери, і не надто тонкі, аби триматися на нозі. Крім цього – зроблені з якісних матеріалів, адже мають витримати напружений робочий день.

Стилістка Маргарита Мурадова, довгі білі шкарпетки

Варіантів, як стилізувати шкарпетки - безліч. А білі є гарною базою для будь-яких образів

Цікаво, що тут вітаються протиріччя. Прозорі квітчасті шкарпетки з кросівками? Чи тонкі у поєднанні з масивними чоботами? Чому б ні!

Шкарпетки і кросівки

Найочевидніша комбінація – високі шкарпетки жіночі і кросівки. У поєднанні із спортивною формою чи навіть футболкою, такий образ буде водночас вінтажним та комфортним. Спортлуки залишаються головним трендом.

Влада Зінченко у спортлуці на відпочинку

Дружина футболіста Олександра Зінченка Влада обирає високі білі шкарпетки з принтом

Шкарпетки із кросівками чудово виглядатимуть і з повсякденним одягом. Сукні чи сарафани, спідниці – все це може поєднуватися у різних естетичних формах.

Дівчата у білих шкарпетках та кросівках

Шкарпетки в рубчик і кросівки - база образу

Та навіть в комбінації з купальником. Модель Емілі Ратаковскі не боїться гуляти так вулицями Нью-Йорка, демонструючи базу з кросівок та білих шкарпеток.

Шкарпетки і балетки

Більш неочікуване поєднання – шкарпетки та балетки. Привіт, школо. Цей тандем у разі потреби зігріє ноги та створить повсякденний комфорт. Для гармонійного образу варто обирати більш тонкі шкарпетки. Джинси із жакетом та спортивним світшотом можуть стати класним доповненням образу. Або короткі шорти та об’ємна куртка, як у моделі Хейлі Бібер.

Модель Хейлі Бібер, червоні шкарпетки

Зверніть увагу на яскраві акценти

Шкарпетки і лофери

Шкарпетки під лофери, на відміну від балеток, можуть бути більш міцними, але обов’язково подовжені. Можна обирати яскраві варіанти, наприклад, як це робить ексдружина Володимира Остапчука Христина. Вдалою базою стане коротка спідниця та сорочка.

Окремий тренд, який демонструють зірки, - сірі шкарпетки. Їх варто показати усім із класичними джинсами та сорочкою у стилі 90-х. Яскраві масивні аксесуари стануть впевненим доповненням образу.

Шкарпетки і туфлі

Поруч із балетками та лоферами стоять і класичні туфлі. Блогерка Саша Бо демонструє сірий костюм із міні-спідницею та шкарпетки відповідного кольору у поєднанні із туфлями з широким носом.

Блогерка Саша Бо в костюмі, сірі шкарпетки

Теплі шкарпетки і туфлі - чому б не спробувати таке поєднання ближче до осені

Шкарпетки і босоніжки

Можливо, мало хто наважиться носити шкарпетки з босоніжками. Але погляньте, як це виглядає ретро-стильно. Дизайнерка Катерина Сільченко обирає ніжно-блакитні босоніжки та відповідні прозорі шкарпетки. Зверніть увагу на манжети – вони мають триматися щільно.

Шкарпетки і сандалі

Більш класичний варіант шкарпеток можна обрати до сандалів. Так, тепер цей дивний сусід – ви. Тут теж варто звернути увагу на яскраві кольори і додати трохи акцентів до образу. А можна залишитися на боці білого, але обрати варіант з манжетами, як це робить співачка Мішель Андраде.

Співачка Мішель Андраде у міні-сукні

Стильний літній образ у поєднанні з сукнею міні

До речі, білі шкарпетки можуть бути базою для інших кольорів босоніжок та сандалів.

Довгі білі шкарпетки і яскраві сандалі

Подовжені спідниці - ще один великий тренд. Ця комбінація стане затишним варіантом для міських прогулянок

Або об’ємних в’єтнамок у поєднанні з короткою атласною сукнею, як у співачки Наді Дорофєєвої.

Ще більше варіантів можна скласти із трендовим взуттям 2024, про яке ТаблоID писав раніше.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів