Енн Хетевей наступає на п'яти зірці "Трансформерів"

31 серпня 2010, 17:33

Журнал "Forbes" опублікував список акторів, які принесли кіностудіям найбільше прибутків. Для створення рейтингу найприбутковіших кінозірок видання розглянуло 36 топових зірок Голлівуду.

Раніше голлівудські знаменитості отримували величезні гонорари, скажімо, 20 мільйонів доларів одразу, після чи під час зйомок фільму. Однак тепер, коли кіностудії рахують кожен цент, більшість акторів можуть заробити такі великі гроші лише після того, як студії "відіб'ють" кошти, витрачені на фільм.

Зокрема, до уваги бралися лише ті зірки, які знялися щонайменше у трьох фільмах за останні п'ять років. Фільми, які вийшли у прокат після 1-го червня цього року, не враховувалися.

Видання також не брало до уваги анімаційні фільми, оскільки актори не заробляють на них свої найбільші гонорари - за використання голосу беруть менше грошей.


Щоб визначити найприбутковіших акторів, експерти підрахували, скільки заробили фільми за участю того чи іншого актора по відношенню до гонорарів, які кінозірки отримали за зйомки у цих фільмах.

Вже другий рік поспіль на вершині списку "найрентабельніших акторів" опинився зірка "Трансформерів" Шайя Лабеф. За минулий рік з кожного витраченого на нього долара Лабеф заробив 81 долар.

Шайя Лабеф знову перший

Якщо минулого року "Forbes" оцінював лише акторів-чоловіків, то цього разу до рейтингу потрапили і жінки. На другій сходинці опинилася "помічниця диявола, що носить Prada" Енн Хетевей. Кожний вкладений у неї долар приніс кінобосам 64 долари.

Піднятися на вершину акторці допомогли фільми "Аліса у Дивокраї", який зібрав по всьому світу 1 мільярд доларів. Також допомогла "Війна наречених", який зібрав 115 мільйонів.

На третьому щаблі рейтингу опинився "хлопчик-чарівник" Деніел Редкліфф. За минулий рік кожний витрачений на нього долар приніс 61. Загалом, стрічки про Гаррі Поттера зібрали 5,4 мільярда доларів, серед яких заробіток Редкліффа видається краплею в морі.

Енн Хетевей посіла другу сходинку

Четвертим у рейтингу йде Роберт Дауні молодший, який з кожного долара приніс компаніям 33 долари.

На п'ятій сходинці рейтингу опинилася Кейт Бланшетт, яка за минулий рік принесла кінобосам 27 мільйонів доларів. Шостою у рейтингу йде Дженніфер Аністон, яка з кожного долара принесла 21.

Стільки ж, як і в Аністон, принесли картини за участю Меріл Стріп.

До десятки найрентабельніших акторів потрапили також Джонні Депп, Ніколас Кейдж та Сара Джессіка Паркер.

Фото "АР"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів