Янукович псує імідж України "домашнім арештом" дружини

7 березня 2011, 21:40

Те, що президент Віктор Янукович уже рік з'являється на публіці без дружини, негативно впливає на міжнародний імідж України.

Про це сказала президент Міжнародного жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна" Катерина Левченко в інтерв'ю "ЛІГАБізнесІнформ", пише "Українська правда"

"Це дуже сумний приклад", - сказала вона.

"Коли ми бачимо лідерів із дружинами, це завжди позитивно, бо показує сімейні цінності, які не можна просувати тільки словами. Згадайте радянську історію, Раїсу та Михайла Горбачових. Ми не знаємо, як було в родині, але як мінімум виглядало гарно. Гарно виглядали Віктор і Катерина Ющенки", - зазначила Левченко.


"Президент Леонід Кучма в останні роки свого правління часто фотографувався з онуком, що показувало обмеженість сімейних взаємин", - додала вона, зазначивши, що при цьому Людмила Кучма була публічною фігурою.

Коли Януковичі знову будуть разом?

"Але сьогодні у нас немає цього. Перша особа, друга особа фактично демонструють гомогенний склад керівництва держави. Будується чоловіче суспільство. Це не означає, що воно погане, але це партикулярне суспільство", - вважає Левченко.

На запитання, чи може перша леді країни Людмила Янукович стати клієнткою жіночого правозахисного центру "Ла Страда Україна" через "домашній арешт", вона пояснила:

"Якщо чоловік не випускає з дому, то це психологічне насильство відповідно до закону України про попередження насильства в сім’ї. Обмеження пересування - це фізичне насильство. Ми пояснюємо, що потрібно звертатися в органи внутрішніх справ, у соціальні служби. З такими випадками до нас звертаються. Але я не думаю, що дружина президента буде звертатися".

За словами експерта, ця ситуація "безсумнівно негативно" впливає на імідж України.

Фото з сайту проекту "Права жінок та дітей в Україні"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів