Суд визнав "расиста" Гальяно винним

8 вересня 2011, 16:57

Паризький суд 8-го вересня нарешті поставив крапку в скандальній історії з торішніми расистськими та антисемітськими заявами кутюр’є Джона Гальяно. Метра визнали винним та оштрафували.

Тепер Гальяно належить сплатити суму у 6 тисяч євро, повідомляє "Reuters".

Кажуть, модельєр іще "дешево" відбувся. Адже максимальне покарання за образу на ґрунті расової чи етнічної приналежності у Франції становить понад 22 тисячі євро штрафу та 6 місяців ув’язнення.

"Незважаючи на потрійну залежність, на яку він страждає, він мав достатньо ясний розум, щоби усвідомлювати свої вчинки", - заявила голова суду Анн-Марі Сотеро, виголошуючи вердикт.


Своє відносно м’яке рішення щодо Гальяно суд пояснив тим, що раніше підсудний не притягався до кримінальної відповідальності. Окрім того, митець же вирушив на лікування від залежності.

Окрім штрафу, метр мусить заплатити 5000 євро за юридичні послуги, і по 1 євро в якості символічного відшкодування позивачам та сторонам цивільного процесу.

На засідання Гальяно не прийшов, бажаючи уникнути "ще однієї конфронтації з пресою".

Гальяно заплатить 6000 євро за "брудну єврейську пику"

Він був присутній на попередньому засіданні ще у червні і виглядав, "наче привид самого себе", як висловився адвокат однієї з позивачок, Джеральдіни Блох.

"Вона побачила фізично цілком зруйнованого чоловіка, хворого чоловіка. Для неї та для мене це вже в минулому, його позбавлено статусу ікони, і це – справжнє покарання", - сказав юрист.

"Цей вердикт суду слугуватиме прикладом", - додав він.

Як відомо, у лютому 2011-го року Гальяно опинився в центрі скандалу після того, як був затриманий в паризькому барі "La Perle" за антисемітські висловлювання на адресу відвідувачів. Модельєрові також пред'явили обвинувачення за расистські висловлювання, зроблені ним у жовтні 2010-го року в тому ж барі.

Незабаром до інтернету потрапив відеоролик, на якому дизайнер натхненно говорить про Гітлера та згадує газові камери.

Так, через "особливо одіозний характер поведінки" Гальяно модний дім "Christian Dior" вказав своєму креативному директорові на двері.

Відтоді Гальяно провів два місяці у реабілітаційному закладі, а на судовому засіданні у червні списав свій зрив на залежність від алкоголю, барбітуратів та снодійного.

Фото "Reuters"

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів