Одну зі справ Берлусконі закрили

28 червня 2012, 10:53

Судову справу проти екс-прем’єра Італії Сільвіо Берлусконі, у якій його звинувачували у фінансових махінаціях, було закрито.

Про це пише "Lenta.ru" з посиланням на "ANSA".

Суддя в Римі закрив справу проти Берлусконі, в рамках якої його звинувачували у несплаті податків при купівлі прав на фільми для компанії "Mediaset".

Справу стосовно тоді ще глави уряду було порушено у жовтні 2010-го року.


За версією слідства, Берлусконі і решта фігурантів розслідування, купували через офшори права на трансляцію американських фільмів і телепередач. Після цього за заниженою ціною вони продавали ці права через компанію, що належить Берлусконі.

Ці події, як стверджувала прокуратура, відбувалися у 2003-2004 роках.

Підсудних звинувачували у несплата до казни близько десяти мільйонів євро.

В Берлусконі стало на одну судову справу менше

Розглянувши доводи прокуратури, суддя постановив зняти звинувачення, пов'язані з 2003-м роком, за закінченням терміну давності. Одночасно він оголосив, що переслідування за епізодами, що сталися у 2004-му році, неможливо через нестачу доказів.

Втім, наразі Берлусконі проходить обвинуваченим з аналогічної справи, що стосується періоду 1994-1999 років. За цей час, як вважає слідство, підсудний придбав права на фільми і передачі на 470 мільйонів євро.

Нагадаємо, окрім махінацій, Сільвіо Берлусконі звинувачують у сексі з неповнолітньою повією, а також у перевищенні повноважень.

Фото AP з сайту Newsday.com

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів