Підпис королеви та квіткові символи: принц Гаррі й Маркл отримали дозвіл на шлюб

13 травня 2018, 12:32

Британський принц Гаррі та американська актриса Меган Маркл отримали офіційний письмовий дозвіл на свій шлюб від Її Величності Єлизавети ІІ ще у березні.

Та тепер готовий і традиційний, "парадний" документ про це, написаний від руки, прикрашений геральдичними символами та скріплений Великою державною печаткою.

Його оприлюднено в Twitter королівської родини Великобританії.

"Знайте, що цим ми даємо згоду на укладення шлюбу між Нашим Найдорожчим та Любим Онуком Принцом Генрі Чарльзом Альбертом Девідом Уельським, Лицарем-Командором Вікторіанського Ордену та Рейчел Меган Маркл", - говориться в документі, підписаному Єлизаветою.


Що до символів, які можна побачити на листі, то червоний дракон - то символ Уельсу, троянда, чортополох та конюшина - Об'єднаного Королівства, три червоні мушлі - родини покійної принцеси Діани.

Оскільки родина Маркл власного герба навряд чи має, то символами нареченої принца стали також троянда, як символ США, золоті маки - квітка Каліфорнії, штату, де народилася Меган, і оливкові гілки з державної печатки Америки.

Нагадаємо, в мережі ще в березні звернули увагу, що, даючи дозвіл на одруження свого онука, королева просто вказала ім'я та прізвище його обраниці й не назвала її "гідною довіри та любою", як свого часу висловилася про Кейт Міддлтон. Припускали, що Єлизавета це ще надолужить до весілля Гаррі та все ж виявить приязнь і до Меган. Та урочистий день, 19-те травня, дедалі ближче, а цього досі не сталося.

До слова, офіційно повідомлено, що взяти участь у їхньому вінчанні пара запросила священника з Америки. Це Його Блаженство Майкл Каррі, перший в історії темношкірий чоловік, що очолив Єпископальну церкву США. Службу вестиме єпископ Девід Корнер, настоятель Віндзора. Одружить Гаррі та Меган сам архієпископ Кентерберійський Джастін Велбі.

Нагадаємо, заради шлюбу з принцом Гаррі Меган Маркл змінила віру й перейшла з протестантства в англіканство.

Фото з Twitter Кенсингтонського палацу

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів