Макаревич вважає, що Росія мала купити Крим, і ще не пізно це зробити

26 липня 2018, 17:08

Російський музикант Андрій Макаревич не їздив до анексованого Криму та не збирається, доки дипломати не знайдуть спосіб виходу із нинішньої "напіввійни". До тих пір він там почуватиметься некомфортно.

Артист вважає, що Росія мала купити півострів, а не порушувати міжнародних законів.

Про це Макаревич говорив у інтерв'ю "Эху Москвы".

"...Я туди, після відомих подій, не їздив і не збираюся...Із цією територією вийшло не зовсім красиво", - сказав він.


На запитання ведучого, хіба винні люди, які мешкають у Криму, і які тепер не почують пісень "Машины времени", артист відповів ствердно.

"Думаю, що вони винні. Бо якщо це зроблено дійсно так, як нам пояснюють, за їхнім бажанням, переважної більшості населення - це все одно не зовсім правильно. Бо існують закони, існують міжнародні домовленості", - пояснив він.

Макаревич не їздив до Криму після анексії й не збирається

"Люди, які там живуть, у них узагалі є якесь право голосу? Так, нам, звісно, розказують про референдум, але я маю своє уявлення про цей референдум... Із іншої держави з'являються зелені чоловічки і проводять у тебе тут референдум, ну що це таке?", - зазначив Макаревич.

"Я вважаю, якщо настільки був необхідний Крим, уже настільки необхідний, що жити без нього Росія не могла, можна було знайти інші шляхи... Купити його, домовитися, я грубо кажу, але знайти спосіб, домовляються якось дипломати... І я би туди з задоволенням їздив... Украсти - погано, а купити - добре", - підсумував співак.

На думку Макаревича, це зробити досі не пізно, і дипломатам та політикам обох країн рано чи пізно доведеться домовлятися.

"Я дуже сподіваюся, що вся ця ситуація закінчиться якимись домовленостями, оскільки безкінечно на такій напіввійні все висіти не може, такого не буває... Усе одно сядуть за стіл і прийдуть до якоїсь домовленості", - поділився він.

А ще Макаревич сказав, що дуже хоче, щоби режисер Олег Сенцов вийшов на волю.

Нагадаємо, раніше лідер "Аквариума" Борис Гребенщиков заявив, що "за сприятливих умов" готовий виступити і в Криму, і на Донбасі. Але коли ця заява викликала величезний резонанс, то вточнив, що законів і кордонів України не порушуватиме, а чекатиме, доки політики не домовляться "про недоторканість музики".

Фото з Facebook Макаревича

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів