У Британії створили петицію з закликом не тринькати державні гроші на весілля принцеси

1 жовтня 2018, 16:35

Лише у травні Велика Британія бучно святкувала весілля принца Гаррі та Меган Маркл, яке, за підрахунками експертів, обійшлося в 45 мільйонів доларів.

Тепер не за горами весілля ще однієї онуки королеви, принцеси Євгенії, і не всі в країні раді новим витратам.

Як повідомляє The Daily Mail, петиція за те, щоби це свято фінансувалося не за рахунок платників податків, і щоби всі пункти витрат були оприлюднені, набрала вже понад 18 тисяч підписів.

Тим часом весілля принцеси Євгенії вже 12-го жовтня

Авторами звернення до Палати громад (нижньої палати парламенту Великобританії) стали представники антимонархічної організації Republic. Вони наголошують, що Євгенія, котра стоїть дев'ятою в черзі до трону, не належить до верхівки королівської сім'ї, відтак і весілля її - подія особиста, а ніяк не захід державного масштабу.


Як відомо, вінчання 28-річної принцеси з її обранцем Джеком Брокбенком пройде в каплиці Святого Георгія в Віндзорському палаці, там, де вінчалися Меган та Гаррі.

Так само планується й поїздка молодят у відкритому кінному екіпажі, для чого на деякий час будуть перекриті вулиці, і що потягне за собою немалі витрати на заходи безпеки. За попередніми підрахунками, ця сума складе понад 2,6 мільйона доларів, і саме вона стала приводом для створення петиції. Адже саме весілля оплачують батьки наречених.

Нагадаємо, на заходи безпеки, вжиті під час весілля принца Гаррі, буцімто було витрачено безпрецедентну суму в 42,1 мільйона доларів. Але, водночас, ця подія принесла й неабиякий зиск економіці країни, спричинивши туристичний та сувенірний бум.

Фото з Twitter королівської родини Великої Британії

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів