"Вона ніколи не жалілась": Мірзоян про хворобу та останні дні життя Ніни Матвієнко і що помогло Тоні триматися

15 листопада 2023, 11:15

Співак Арсен Мірзоян, чия сім'я зараз переживає тяжку втрату, смерть Ніни Митрофанівни Матвієнко, поділився спогадами про неї.

Зі слів чоловіка Тоні Матвієнко, тяжка хвороба її мами застала всіх зненацька, адже артистка, якої не стало в віці 75 років, ніколи ні на що не скаржилася.

Ніна Матвієнко пішла з життя 8-го жовтня

Ніна Матвієнко пішла з життя 8-го жовтня

"Вона ніколи не жалілась... Було дивом, що Ніна Митрофанівна ні на що не жалілась, а потім щось їй дуже різко стало погано. Ми не розуміли, що це може бути. Але ніхто не розумів, що це так серйозно", - зізнався Арсен у інтерв'ю "Слава +".


"Вона ніколи не хотіла, щоби її слабкою вважали. Вона вважала себе здоровою людиною, в неї ніколи нічого не боліло, і завжди, коли ми їй казали, що треба ходити по лікарях, здавати аналізи, вона казала: "Я гарно себе почуваю". Вона завжди була на дієтах, завжди вела здоровий спосіб життя", - пригадав він.

Мірзоян підтвердив, що в його тещі було онкологічне захворювання. Десь за місяць вона пішла.

Артистка не хотіла, щоби її вважали слабкою, і ніколи не жалілася

Артистка не хотіла, щоби її вважали слабкою, і ніколи не жалілася

"Було важко її бачити, було важко приїздити в лікарню. Спочатку Ніна Митрофанівна просила, щоби ми не з'являлися, чоловіки. Тільки дівчата. Не хотіла, щоби її такою бачили. А потім уже, хоч-не-хоч, приїжджали всі, хто міг, всі, хто був вільний, все рівно треба було привозити ліки, просто поговорити", - поділився він.

Востаннє Арсен бачив Ніну Митрофанівну за декілька днів до її смерті.

"Хотів її сфотографувати, не встиг. Вона показувала мені лайк, тут (на великому пальці) була ця прищепка, так смішно виглядало, і вона від того посміхалась. Питала, коли це закінчиться... Вона просто хотіла, щоби це все якось закінчилось", - розказав співак.

Серед речей, які майже до останнього приносили радість Ніні Митрофанівні, був її улюблений напій - лате без кофеїну. Попри те, що артистка перенесла декілька операцій, лікарі дозволяли їй ним ласувати.

Свої останні дні Ніна Митрофанівна провела у лікарні

Свої останні дні Ніна Митрофанівна провела у лікарні

"Вона брала оце лате, трубочку... Вересень був дуже теплий, вона гуляла по траві босоніж", - згадав Арсен.

"Вона була дуже добра і мудра людина. Коли до тебе ставляться негативно, коли тобі говорять щось погане, але ти все рівно відповідаєш любов'ю. Це у неї було. Як би про неї десь там хтось не висловлювався, вона ніколи не засмучувалась і, може, десь там щось не розуміла, чому так, але завжди відповідала любов'ю", - поділився він.

На думку Мірзояна, Тоні Матвієнко в перші страшні дні після смерті мами бути сильною допоміг обов'язок.

"Її відволікла сама організація похорону. Це було непросто, і треба було багато чого зробити. Тому вона навіть не помітила за всією цією метушнею, вона була більш зайнята не тим... Сам процес її відволікав, що треба було, щоби мама пішла достойно", - пояснив він.

Матвієнко та її улюблені дівчатка: дочка Тоня та онуки: Уляна і Ніна

Матвієнко та її улюблені дівчатка: дочка Тоня та онуки: Уляна і Ніна

Співак відповів, як про смерть бабусі повідомили її молодшій онучці, 7-річній Ніночці.

"Так і сказали, що бабусі більше нема. Ну бо в мене в дитинстві було так само, коли пішла бабуся, мені так само сказали. Діти сприймають це якось легко", - зазначив він.

Нагадаємо, 10-го жовтня, в день, коли Ніні Митрофанівні мало виповнитися 76 років, Тоня Матвієнко випустила пісню "Сік землі", яку готувала їй у подарунок.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів