"Для нас мода - це можливість говорити": стилістка Зеленської в інтерв'ю The New York Times пояснила, навіщо першій леді її допомога під час війни

16 липня, 16:30
Наталія Каменська

The New York Times узяв інтерв'ю у стилістки першої леді України Наталії Каменської

Дизайнерка та засновниця бренду Gunia Project Наталія Каменська уже третій рік є стилісткою першої леді Олени Зеленської. Саме з початком співпраці з Каменською стиль дружини президента набув своєї елегантної довершеності і цілісності.

Нещодавно Зеленська супроводжувала чоловіка на саміті НАТО у Вашингтоні, і кожен її образ на кожен вихід був ретельно продуманий і зважений.

Стиль першої леді привернув увагу видання The New York Times, яке запитало Наталію Каменську, навіщо взагалі Зеленській стиліст, адже в її країні йде війна.


"Для нас мода – ще один інструмент, щоб говорити про українців, дизайнерів і талант. Це легкий спосіб говорити про набагато серйозніші речі на великих громадських заходах, коли першій леді необхідно використовувати кожну деталь, щоб підтримати свою справу", - зазначила Каменська.

Стилістка Олени Зеленської

Наталія Каменська співпрацює з першою леді вже майже три роки

"Протягом звичайного тижня вона не може виходити зі свого будинку. Вона не може ходити по магазинах. Вона не може піти з дому в офіс. Навіть якщо вона у відрядженні, то це лише аеропорт, готель, зустріч. Інакше це надто небезпечно.

Саме тому у цю поїздку ми намагалися включити якомога більше різних українських брендів, показати стійкість і показати, що бренди продовжують працювати і розвиватися в умовах обстрілів і відключень", - додала стилістка.

Зеленська і Стармер

Зеленська на зустрічі з новоспеченою першою леді Британії Вікторією Стармер у Вашингтоні

На зауваження журналістки, що сукня Зеленської на обіді лідерів НАТО було доволі суворою, Каменська сказала:

"Ми обрали її спеціально, щоб підкреслити поєднання вишуканості та жіночності з силою, якою володіють усі українські жінки. Саме від Coat, і засновниця бренду Катя Сільченко теж втілює ці риси".

Володимир та Олена Зеленська на саміті НАТО

Чорно-біла сукня та білі човники були на Зеленській під час обіду лідерів НАТО

фото Getty Images

Також Каменську запитали, скільки часу їй потрібно на підготовку великої закордонної поїздки першої леді.

"Може тиждень. Вся справа в безпеці. Але нам також потрібно говорити через одяг. Тож я дзвоню дизайнерам і кажу: "О БОЖЕ МІЙ, БУДЬ ЛАСКА, ПОСПІШАЙТЕ", - відповіла Наталія.

Перша леді України

Саме з подачі Каменської в гардеробі Зеленської під час повномасштабного вторгнення важливе місце посіли брошки

Нагадаємо, рік тому Каменська розказувала про смартгардероб Олени Зеленської та її любов до оверсайзу.

А модний експерт Роман Тимофєєв в інтерв'ю ТаблоID пояснював важливість деталей стилю Зеленської.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів