Хореограф-воїн Дікусар висловився про Влада Яму, який чкурнув до США, і звернувся до тих, хто під час війни гуляє весілля за мільйони

31 жовтня 2023, 14:15

Хореограф та військовий ЗСУ Дмитро Дікусар вважає, що тим, хто поки не воює зі зброєю руках проти російських загарбників, треба готуватися це робити. Адже бійцям, які на фронті, потрібна заміна.

Дікусар також звернувся до тих, хто "загрався владою" і тих, хто дозволяє собі під час повномасштабної війни влаштовувати гулянки за мільйони.

Відповів Дмитро, що він думає (точніше, не думає) про свого колегу Влада Яму, який після 24-го лютого 2022-го року виїхав із країни та відтоді перебуває в США.

Дмитро зараз перебуває в відпустці та займається здоров'ям

Дмитро зараз перебуває в відпустці та займається здоров'ям


Під час своєї відпустки хореограф-воїн поспілкувався з "Фактами ICTV".

"У мене немає жодних думок з цього приводу (Влада Ями). Я взагалі не згадую про Влада. В мене є люди, про яких піклуватися і думати. Я вважаю, що треба витрачати свою увагу, час, фокус і енергію на людей, котрі цього достойні та потребують. Зараз навколо мене є люди, про кого мені приємно думати і про кого я думаю. Ви б не згадали – я б не згадав", – зізнався Дікусар, який мобілізувався в перші ж дні вторгнення.

Він не вважає, що кожного українця потрібно змушувати брати зброю до рук. Адже допомагати Батьківщині можна в різні способи, наприклад, писати комп'ютерні програми, шпигувати за ворогом чи пильнувати "місцевих царьків".

"Хочу сказати, що всі, хто загрався владою, можновладці різні, нечисті на руку люди, щоби вони не думали, що про них не знають і за ними не дивляться. До всіх прийде час. І я не знаю, чи допоможуть їм ці награбовані гроші, чи ні", - зазначив Дмитро.

Про свого колегу Влада Яму, який із Америки ділиться думками про зміни, які сталися в його житті, Дікусар не думає взагалі

Про свого колегу Влада Яму, який із Америки ділиться думками про зміни, які сталися в його житті, Дікусар не думає взагалі

Йому хотілося би, щоби всі українці зараз "вмикнулися" та не втомлювалися допомагати армії. Адже всі ми - єдиний організм і лише разом можемо вижити.

"Нам треба, щоб ви постійно розуміли, що коли кожна секунда, коли ви спілкуєтеся, п'єте каву, хтось робить останній подих", - закликав 38-річний захисник.

"Я звертаюся не тільки до звичайних людей, я звертаюся до тих, хто має якийсь бізнес і він процвітає Дивіться: допомога ваша може бути значно суттєвіша. Святкуйте весілля, робіть це за мільйони доларів, ніхто ваші гроші не рахує, але будьте добрі якусь певну частинку, якісь гроші - і не 0,0001% - віддавати", - наголосив він.

Фото з минулого життя

Фото з минулого життя

Дікусар переконаний, що воїни, які перебувають на фронті від самого початку війни, вже заслуговують бодай на тривалий відпочинок. Адже всім їм хочеться обійняти рідних та побачити, як зростають їхні діти.

"Я радив би всім, хто зараз не знаходиться в Збройних силах або в наших різних структурах: все одно готуйтеся. Я був би радий, щоби нас всіх вистачило, щоби нікого більше не мобілізовували, але краще готуватися", - сказав він.

"Це якісь фізичні вправи, дещо почитати про тактику і трохи налаштовувати себе, що, може, їх допомога нам всім знадобиться, бо люди не залізні, люди отримують поранення, люди отримують по надцять контузій і це відображається на їх поведінці, їх самопочутті тощо. Вони мають право на відпочинок, сто відсотків", - пояснив Дмитро.

Іще Дікусар відповів на питання, чому, будучи людиною публічною, він рідко щось постить у соцмережах, не знімає відео для своїї аудиторії тощо. Просто подібні вчинки можуть бути небезпечними для самого бійця та його побратимів.

"...Це не жарти, це війна. Тому навпаки, мені це трохи заважає, бо коли я переміщаюсь в певний підрозділ, люди, перш за все, переживають, чи не буду я вести TikTok і робити такі якісь речі, котрі очікують від публічних людей. І мені цю довіру, що я не буду робити таких тупих речей... Навпаки, я намагаюся, щоби вони довіряли мені", - зазначив він.

Як підкреслив Дмитро, він такий самий військовий, як і всі решта.

"...У нас є герої, яких треба показувати частіше, котрі заслуговують на це. Зараз країна має своїх суперзірок нових, я дуже тому радий. Бо це є правжні зірки на полі бою. Це - найвище мистецтво. Війна - це жахлива річ, але це й дуже важке, криваве мистецтво, і в нас є певні свої Термінатори, свої Рембо, котрі роблять просто дива", - поділився хореограф.

Нагадаємо, Дікусар пояснив, чому до перемоги він навіть не думає повертатися на паркет.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів