Скромність у "Сексі", роман-фіаско з Кеннеді та чорна весільна сукня: цікаві факти з життя Сари Джессіки Паркер

25 березня, 09:00

Ця акторка назавжди завоювала свою популярність серед прихильників завдяки участі в серіалі "Секс у великому місті". Вона і її героїня стали справжніми "іконами стилю" сучасності. Її романи досі обговорюють у ЗМІ. А вона вже понад 30 років щаслива разом з одним чоловіком.

ТаблоID зібрав цікаві факти про Сару Джессіку Паркер, яка 25 березня відзначає свій 59-й день народження. Що приховує її творча, особиста та бізнесова біографія?

Дитинство без Барбі

Сара Джессіка Паркер народилася 25 березня 1965 року в родині письменника-початківця Стівена та вчительки Барбари. Акторка з цікавістю досліджувала своє генеалогічне дерево. Декілька років тому дізналася, що один з її родичів по лінії матері міг брати участь у Каліфорнійській золотій лихоманці 1849 року. А от саму Паркер "лихоманка" охоплювала щодо мистецтва.

Коли майбутній зірці екранів було усього два роки, її батьки розлучилися. За рік мама удруге вийшла заміж за водія вантажівки Пола Форсте, якого Сара Джессіка називала батьком

Коли майбутній зірці екранів було усього два роки, її батьки розлучилися. За рік мама удруге вийшла заміж за водія вантажівки Пола Форсте, якого Сара Джессіка називала батьком

Фото: Getty Images

Їхня родина налічувала 8 дітей. Вони жили небагато, але Барбара робила усе, щоб познайомити малечу з мистецтвом.

"У нас багато чого не було, але мама вважала за необхідне познайомити нас із мистецтвом. Вона відчувала, що це набагато більше збагатить наше життя, ніж лялька Барбі, телевізор чи модний одяг", - розповідала Паркер.

Театр та філармонія дозволяли Сарі Джессіці перенестися в інший світ, але по-справжньому її захопив балет. Вона брала участь у бродвейських постановках разом із братами та сестрами і вже у 8 років заробляла свої перші гроші. Саме балет допоміг Паркер бути "фізичною" у акторстві, тобто краще розібратися з цією професією.

Несподіване побачення наосліп

Сара Джессіка Паркер – беззаперечна модниця Голлівуду. Але озираючись на своє особисте життя, вона досі пам’ятає, в якому вбранні ходила на романтичні зустрічі.

"Я мало ходила на побачення і завжди хвилювалася не залежно від того, з ким зустрічалася. В мене не було багато грошей, тож доводилося креативити. Я пам’ятаю кожне вбрання, яке колись одягала на побачення, бо ретельно його підбирала", - ділилася вона.

Цікаво, що одного разу Паркер прийшла на побачення наосліп з її майбутнім колегою по серіалу "Секс у великому місті" Віллі Гарсоном. Він зіграв кращого друга героїні Паркер Стенфорда Блетча. Тоді їхній флірт далеко не пішов, а от дружба – так.

"Це смішно, бо вона казала в інтерв'ю, що всі її друзі - геї, окрім Віллі Гарсона", - іронічно коментував актор, який згодом оголосив про свою нетрадиційну орієнтацію.

"Ні" оголеним сценам

Серіал "Секс у великому місті" і Керрі Бредшоу – героїня-журналістка Сари Джессіки Паркер принесли їй світову популярність. Але вона могла відмовитися від цієї значущої ролі.

На момент створення шоу Паркер знялася у пілотній серії та повернулася до роботи в театрі. Згодом творці стрічки нагадали їй про епізод і повідомили про готовність далі працювати. Утім, Сара Джессіка засумнівалася.

"Я відчувала, що момент минув. І, можливо, не хотіла брати на себе зобов’язання", - згадувала вона.

Ще Паркер вагалася, чи варто кидати роботу в театрі заради кіно

Ще Паркер вагалася, чи варто кидати роботу в театрі заради кіно

Кадр з фільму

На щастя, її відрадили від цих думок, і Сара Джессіка погодилася на зйомки. Але першочергово прописала суворе правило у своєму контракті – "ні" оголеним сценам.

"Я не засуджую тих, хто вирішив це зробити. Вважаю фантастикою, коли людям комфортно. Зі свого боку я просто мала певні упередження щодо оголень", - зазначала вона.

Цікаво, як Паркер обрала такий образ для червоного хідника

Цікаво, як Паркер обрала такий образ для червоного хідника

Фото: Getty Images

Дружба на екрані і ворожнеча поза ним

Феномен серіалу "Секс у великому місті", ймовірно, ховався у самих героїнях. Чотири подруги, які намагаються влаштувати своє особисте життя, вчаться на помилках і відверто обговорюють це у своєму колі. Сара Джессіка захоплювалася цими жінками, адже вони були для неї нетиповими та інтригуючими.

Подружки (окрім Саманти) зустрілися у продовжені історії І просто так, прем'єра якої відбулася у 2021 році

Подружки (окрім Саманти) зустрілися у продовжені історії "І просто так", прем'єра якої відбулася у 2021 році

Фото: Getty Images

"Я не ходила в клуби. Мене лякала ця атмосфера і все здавалося забороненим. Я ніколи не відчувала себе достатньо крутою, але намагалася зрозуміти, що від мене вимагають (на майданчику, - ред.). Мені подобалося грати Керрі, як й іншим своїх персонажів. Ми були поглинені роботою і працювали по 18 – 20 годин протягом багатьох років", - ділилася Паркер.

Подружок її Керрі зіграли Синтія Ніксон, Крістін Девіс та Кім Кетролл. Перші дві з’явилися і в продовженні культової історії під назвою "І просто так", крім Кетролл. Між нею та Паркер довгий час точилася справжня "холодна війна", адже свого часу Кім звинуватила Сару Джессіку у лицемірстві та жорстокості.

Кім Кетролл і Сара Джессіка Паркер: шо не поділили сестри?

Кім Кетролл і Сара Джессіка Паркер: шо не поділили "сестри"?

Кадр з фільму

Сама Паркер ще у 2018 році зазначала, мовляв, не має розбіжностей із Кетролл.

Страх говорити на камеру

Робота у серіалі та інших фільмах безумовно зробили Сару Джессіку Паркер професіоналом своєї справи. Та попри це вона нервує перед зйомками. Інколи хвилювання заходили так далеко, що акторка навіть втрачала апетит.

Професіонали завжди сумніваються у собі

Професіонали завжди сумніваються у собі

Фото: Getty Images

Наприклад, у перших епізодах "Сексу" актори мали розмовляти безпосередньо на камеру. Паркер ненавиділа це робити. Та й сам продюсер Патрік Майкл Кінг згодом відмовився від цього прийому, оскільки це виглядало нереалістично.

Пиятика Дауні-молодшого і фіаско Кеннеді

Особиста сторінка життя Сари Джессіки Паркер відкриває декілька гучних романів до офіційного шлюбу. Зокрема, з Робертом Дауні-молодшим. Пара зустрічалася довгих 7 років, але остаточно розійшлася у 1991-му.

Жінка робила усе можливе, щоб зберегти стосунки. Але алкогольна та наркотична залежності Роберта були сильнішими за його любов до Сари Джессіки.

"Вона дала мені дім і розуміння, намагалася мені допомогти. Але була так розлючена, коли я не зміг зібратися", - згадував чоловік.

Після акторка закрутила короткий роман із Джоном Ф. Кеннеді-молодшим. Йому приписували стосунки із Мадонною та Сінді Кроуфорд і саме ця сумна популярність поставила крапку після шести місяців зустрічань.

"Ми ходили туди, де не було жодної живої душі. Але вже наступного дня я бачила фото у таблоїдах. Я тоді була напів публічною людиною і не уявляла, що таке слава, поки не зустріла Джона", - казала жінка.

Вона називала свого залицяльника "хорошим", але водночас це було справжнє "фіаско Кеннеді".

Весілля і чорна сукня

Свою "тиху гавань" і велике кохання Паркер знайшла у партнерстві з актором Меттью Бродеріком. Вони зустрічалися п’ять років, а 19 травня 1997 року офіційно одружилися. Рідні та друзі пари не знали, що їдуть на весілля – ті не хотіли привертати до себе увагу через свою публічність. Та й саме свято пішло не за сценарієм.

Одяг для святкування весілля теж тоді пішов не за сценарієм у Сари Джессіки та Меттью

Одяг для святкування весілля теж тоді пішов не за сценарієм у Сари Джессіки та Меттью

Сара Джессіка обрала для церемонії маленьку чорну сукню з воланами від Morgane Le Fay, про яку згодом відверто пошкодувала.

"Я була надто збентежена, щоб вийти заміж у білому, і ми з Меттью не хотіли, щоб люди приділяли нам стільки уваги", - пояснювала вона, чому відійшла від традицій.

Чоловік Сари Джессіки Паркер Меттью Бродерік - щаслива пара

Чоловік Сари Джессіки Паркер Меттью Бродерік - щаслива пара

Фото: Getty Images

Однак це не зруйнувало шлюб Паркер і Бродеріка. Цього року вони відзначать 27 років разом.

"Ікона стилю"

Стиль Керрі Бредшоу еволюціонував протягом усіх сезонів вищезгаданого серіалу. Так само змінювалися й образи Сари Джессіки Паркер, яка в дитинстві вимушена була носити вже давно немодний одяг свої сестри. Зараз її вважають "іконою стилю". Це умовне звання приписали акторці ще на початку "нульових".

Фото: Getty Images

Тоді вона була ведучою церемонії вручення кінопремій MTV Movie Awards і 14 разів змінювала вбрання протягом вечора. Паркер не боїться експериментувати з модою та трендами. Вона поєднує простий кежуал на прогулянках містом. Та обирає стильні сукні для червоних хідників навіть з різними парами туфель.

Наслідки від улюблених підборів Керрі

Керрі Бредшоу обожнювала взуття і підбори. Та й сама Сара Джессіка Паркер, як бачимо, не відмовляється від них. Утім, у повсякденному житті вона віддасть перевагу звичайним шльопанцям.

Навіть без підборів Сара Джессіка обирає стильне взуття

Навіть без підборів Сара Джессіка обирає стильне взуття

Фото: Getty Images

Ба більше – видання The Things пише, що постійне носіння підборів під час зйомок деформувало стопу Паркер. Зірка навіть відвідувала ортопеда, який констатував, що "її кістки не на місці".

Вино, книга, аромат

Сарі Джессіці Паркер – 59 років. За цей час вона встигла поповнити свою фільмографію понад пів сотнею успішних фільмів та сералів. Серед них стрічка "Фокус-покус", яка майже через 30 років отримала своє продовження, "Клуб перших дружин", "Кохання та інші неприємності", "Розлучення" та багато інших.

Крім успішної кар’єри вона змогла побудувати й не менш успішну родину, де виховує трьох дітей. Старший син Джеймс Вілкі, якому зараз 21 рік, займається музикою.

Доньки-двійнята Маріон Лоретта і Табіта Ходж, яких народила сурогатна матір, ходять до школи. Паркер майже не публікує спільних світлин у своєму Instagram, хоча два роки тому взяла їх на прем’єру свого фільму.

Діти Сари Джессіки Паркер - донькам цього року виповниться 15 років

Діти Сари Джессіки Паркер - донькам цього року виповниться 15 років

Фото: Instagram

Сара Джессіка зізнавалася, що бути мамою – нервова справа. І саме діти навчили її любити келих вина ввечері. До речі, акторка випустила власну лінійку відповідного рожевого напою. А ще – власний аромат, книгу-біографію та легендарне взуття.

Дивіться, як змінився стиль Сари Джессіки Паркер: від 80-х і до сьогодні.

Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів