"Мій найкращий спогад іще попереду": онкохвора Догерті про жагу до життя, вдячність Богу і пухлину на ім'я Боб

29 листопада 2023, 17:45

Американська акторка Шеннен Догерті, яка вже понад вісім років бореться з раком грудей, розказала про те, що хвороба поширилася і на її кістки.

Тим не менш, 52-річна зірка серіалів "Район Беверлі-Хіллз" та "Всі жінки - відьми" не має наміру здаватися. Вона сподівається стати учасницею клінічних досліджень нових ліків проти метастатичного раку. А ще - здійснити призначення, заради якого їй випало пройти через ці випробування.

Про це Шеннен говорила у інтерв'ю People.

Шеннен було 43 роки, коли в неї виявили рак

Шеннен було 43 роки, коли в неї виявили рак


"Я не хочу вмирати", - наголосила актриса.

"Я не закінчила з тим, щоби жити. Не закінчила з тим, щоби любити. Не закінчила з тим, щоби творити. Не закінчила з тим, щоби, сподіваюся, змінювати щось на краще. Я просто ні, не закінчила", - додала вона.

Зі слів Догерті, вона продовжує отримувати лікування та реагує на нього добре.

Акторка не збирається здаватися
Акторка не збирається здаватися

На початку грудня зірка випустить подкаст "Let’s Be Clear with Shannen Doherty" ("Начистоту з Шеннен Догерті"), де обіцяє відверто говорити на різні теми: про свою кар'єру, особисте життя та хворобу.

"Коли ти питаєш себе: "Чому я? Чому я захворіла на рак?", а потім: "Чому мій рак повернувся? Чому в мене 4 стадія?", це приводить тебе до пошуку більшої цілі у твоєму житті", - поділилася Шеннен.

Для Догерті такими цілями, зокрема, стало руйнування міфів, які оточують онкологічні захворювання, та збір коштів на медичні дослідження.

"Як на мене, несправедливо, що в нас досі немає ліків", - наголосила вона.

Догерті вважає, що всі випробування є підготовкою до того, що, за задумом Бога, вона має здійснити в своєму житті

Догерті вважає, що всі випробування є підготовкою до того, що, за задумом Бога, вона має здійснити в своєму житті

Операцію на мозку, яку акторка перенесла в січні через виявлені метастази, вона назвала одним із найстрашніших досвідів у своєму житті. Як пояснила Шеннен, хірурги вирізали з її голови "найбільшого хлопа", пухлину, якій вона дала ім'я Боб.

"Його мали видалити та розрізати, щоби роздивитися його патологію", - поділилася вона.

Щоранку, прокидаючись, Догерті відчуває вдячність за ще один день, який зможе провести з друзями, рідними та своєю вівчаркою Бові.

"Мій найкращий спогад іще попереду", - переконана Шеннен.

"Я молюся. Я прокидаюся та лягаю, дякуючи Богу, з молитвою про те, що для мене важливо, і не прошу забагато", - розказала вона.

Зі слів Шеннен, людині з раком життя здається яскравішим.

"Розумію, це звучить банально і божевільно, але ти просто більше все усвідомлюєш і почуваєшся такою благословенною. Ми - люди, яким найбільше кортить працювати, бо ми просто вдячні за кожну секунду, кожну годину, кожен день, який нам дається побути тут", - додала зірка.

Нагадаємо, після двох років ремісії Догерті рак повернувся. Зараз у зірки 4-та стадія і вона налаштована стати людиною, яка проживе з нею найдовше.







Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів