"Мене зробили цапом-відбувайлом": Морозюк про хейт, арешт майна і те, чому досі не продала дарунки Гринкевича для допомоги ЗСУ

21 березня, 13:51

Художниця Соня Морозюк вважає несправедливим те, що, через корупційний скандал із Ігорем та Романом Гринкевичами, вона перетворилася на "обличчя корупції в державі".

Арешт її майна, накладений ДБР, дівчина збирається оскаржувати.

Про те, як вона ставиться до хейту в свій бік, чи знає, що "наволонтерив" Гринкевич-молодший у Венеції та чому поки не продала, як обіцяла, подаровану ним обручку і не передала гроші на ЗСУ, Морозюк розповіла Дмитру Гордону.


"У нас є суд, який вивчить усі матеріали справи й видасть вирок. Це все, що я можу сказати. Тому що рахувати, скільки могли дати (хабаря) чи скільки дали, – я не компетентна в цьому і не хочу говорити того, чого я не знаю. Я хочу відповідати стосовно звинувачень, котрі полетіли у мене. Мене трошки зробили цапом-відбувайлом... Моя особиста думка: що акцент уваги було зміщено на мене", - заявила авторка "Мазні".

"Я розумію обурення суспільства, але я не розумію, чому з мене зробили, знаєте, обличчя корупції в державі. Я була ще маленька, історія про чупакабру або, там, НЛО, свинячий грип, – усі люди в це вірять. Хтось бачив цю чупакабру, забігав до нього додому, знаєте... І чому я стала обличчям корупції в державі? Я – художниця, митець", – підкреслила Морозюк.

Морозюк хоче бути митцем, а не обличчям корупції

Морозюк хоче бути митцем, а не обличчям корупції

"Я не є частиною цієї родини (Гринкевичів), я була художницею, яка створила себе сама. Це може подобатися комусь, може не подобатися, можуть подобатися картини, можуть не подобатися, але я можу відповідати за себе, от і все", – наголосила вона.

Морозюк запевнила, що до хейту ставиться з розумінням та гумором. І доказ тому - напис на її футболці: "Ne dayou bez deklaratsiyi".

"Тому що хто ці люди, хейтери? Ну от хто ці люди? Дивіться, я от взагалі живу з цієї позиції, що мені не притаманно нікого засуджувати за спосіб життя, за його діяльність, за ще щось. Тому що людина сама обирає свій шлях. Я вважаю, що ми ділимось тільки тим, чим ми наповнені. В мені немає цієї жовчі. Тому до хейту ставлюся з розумінням. Якщо людям легше, коли вони мені там скажуть "погана картина" чи ще щось, хай буде так", - зазначила вона.

Дівчина каже, що з гумором ставиться до хейту в свій бік

Дівчина каже, що з гумором ставиться до хейту в свій бік

Соня заприсяглася, що у січні уклала зі своєю мамою договір про те, що позичає в неї 6,7 мільйона гривень та віддає їй в іпотеку всю свою нерухомість, зовсім не для того, щоби спробувати уникнути арешту майна. Мовляв, у такий спосіб вона просто хотіла убезпечити себе від імовірного шахрайства, адже дані про її майно опинилися в відкритому доступі.

"Дійсно, на моє все майно накладено арешт. Але я вважаю, що це повний правовий нігілізм, і я буду подавати апеляційну скаргу... Мені незрозуміло, наприклад, чому накладено арешт на квартиру, куплену в 2010-му році. Мені було 12 років. На все моє майно, котре є в декладації, накладено арешт, але я буду подавати апеляційну скаргу і суду надам всю документацію, яка спростовує... У мене є і документи, і адвокати, все є", - запевнила Морозюк.

Що до "волонтерської" поїздки Гринкевича до Венеції, куди він запросив Морозюк із собою та зробив пропозицію руки та серця, то художниця сказала, що не в курсі, чим займався її екс, поки вона гуляла та відвідувала музеї.

Це Соня у Венеції в жовтні 2023-го року

Це Соня у Венеції в жовтні 2023-го року

"У нього була робоча поїздка, в нього були зустрічі, я на них не була присутня. Якщо ви питаєте про те, що він там наволонтерив... Коли ми поверталися машиною назад до України, це був бусік, і він був завантажений. Чим саме – я не знаю. Якби я знала, що така ситуація трапиться, я б усе записувала, усе б документувала – із ким зустрічався, я була б присутня на цих зустрічах і дивилася, що ми веземо назад в Україну", - заприсяглася Соня.

Тим часом обручка від Graff, яку під час катання на гондолі надягнув їй на пальчик Гринкевич, досі в Морозюк. Як і подароване ним кольє від Cartier. Соня пояснила, чому поки не виконала свою обіцянку продати коштовності заради допомоги армії.

"Усе залишається в силі. Я написала, що як тільки це станеться, я обов'язково про це розповім. Ви ж розумієте, в мене немає документів на ці прикраси, мені дарували прикраси без документів. Це зараз у процесі, і як тільки я отримаю гроші за прикраси, я їх переведу", - пообіцяла художниця.

Гринкевич освідчився дівчині під час катання на гондолі

Гринкевич освідчився дівчині під час катання на гондолі

Зі слів Соні, кольє-"цвях" Cartier, як у неї, на сайте коштує 15-17 тисяч євро. А ціни обручки та кількості карат у ній вона не знає.

"Я хочу багато за них узяти, але ж ви розумієте, я не можу піти в магазин Cartier і їм дати, це вже ношене, без документів... Ви розумієте, віддавати кольє за 2 тисячі доларів - ні, я ж сама щиро хочу якомога вигідніше зробити цю історію, тож я чекаю. Я від своїх слів не відмовляюсь, і все так і буде", - наголосила вона.

Як відомо, Соня Морозюк стверджує, що кольє та обручка - це все, що Роман Гринкевич подарував їй за 5 місяців стосунків. Також дівчина заперечує, що екс вкладав гроші в її творчість.


Приєднуйтесь до дискусії
Загрузка...
Останні матеріали
Більше матеріалів